Aydınların Başkanı Osman Köse

Samsun Aydınlar Ocağı Başkanlığı’na Doç. Dr. Osman Köse seçildi

Samsun Aydınlar Ocağı, olağan kongre ile yeni yönetimini belirledi. Dernek binasında gerçekleşen olağan kongrede başkanlığa oy birliği ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Köse seçildi. Olağan kongre sonunda Samsun Aydınlar Ocağı eski başkanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz’dan görevi devralan Doç. Dr. Osman Köse, teşekkür konuşmasında yeni dönemde takip edecekleri yol haritası hakkında bilgiler verdi.

Aydınlar Ocağı’nın kurulduğu günden itibaren siyaset üstü ve ülke değerlerini ön planda tutan sivil bir toplum kuruluşu olduğunu belirten Köse “Yeni yönetim olarak Aydınlar Ocağı’nın kuruluş felsefesi ve amaçları doğrultusunda faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Gerek Türkiye ve gerekse dünyada hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisindeyiz. Bu şehrin ve ülkenin aydınları olarak siyasi ve sosyal gelişmelerle ilgili olarak elbette bizim de söyleyeceklerimiz var. Aydınlar ocağı olarak yapıcı önerilerimizi ve eleştirilerimizi her zaman ve mekanda sürdürmeye devam edeceğiz. Önerilerimiz ve eleştirilerimiz her zaman yol gösterici mahiyette olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Amaçlarının toplumu aydınlatmak ve yol gösterici olmak olduğunu vurgulayan Köse “Üniversite ile sanayi ve şehir arasındaki iş birliği ve diyalogun sürdürülmesi noktasında her türlü çabayı göstereceğiz. Samsun, sanayisi gelişen, iki üniversitesi olan ve Karadeniz’in gerek nüfus ve gerekse fiziki olarak büyüyen bir kentidir. Büyüyen ve gelişen Samsun’da Aydınlar Ocağı’nın büyük hizmetler yapacağı muhakkaktır. Samsun’da bulunan sivil toplum kuruluşları ile bu anlamda sıkı bir iş birliği içerisinde bulunmayı amaçlamaktayız. Bu anlamda medya aracılığıyla Samsun Aydınlar Ocağı olarak sesimizi Samsun halkına, Türkiye’ye ve dünyaya duyurmaya çalışacağız” dedi.

Samsun Aydınlar Ocağı yeni yönetim kurulu; Başkan Doç. Dr. Osman Köse, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Genel Sekreter Avukat Ömer Çelebi, Muhasip Mali Müşavir Arslan Keskin, Veznedar Yrd. Doç. Dr. Levent Mercan ve üyeler Doç. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Doç. Dr. Metin Yılmaz, Hasan Tat, Bayram Ali İşbilir'den oluşuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz