Aydınlı Sokakta Kitap Okudu

Aydın’da 49. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkilikte, Aydın İl Kütüphanesi önünde toplanan vatandaşlar birlikte...

Aydın’da 49. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkilikte, Aydın İl Kütüphanesi önünde toplanan vatandaşlar birlikte kitap okudu.

Türk Kütüphaneciler Derneği ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün Kütüphaneler Haftası kapsamında 81 ilde aynı gün ve aynı saatte organize ettiği “Siz Okudukça, Biz Büyüyoruz” etkinliğine Aydın’da da büyük ilgi gördü. İl Halk Kütüphanesi karşısındaki banklara oturan vatandaşlar, birlikte kitap okuyarak kampanyaya destek oldu.

Vatandaşlar ile birlikte kitap okuyan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Kaya, Aydın’da okuma alışkanlığını artırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kaya, “Türk Kütüphaneciler Derneği ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde yürüttüğü ‘Siz Okudukça, Biz Büyüyoruz’ etkinliği ile okuma alışkanlığının geliştirilmesi hedefleniyor. Burada kitap okuma kültürüyle ilgili farkındalık yaratmak, insanların okumaya ilgisini artırmak ve bu yönde eksikliğimizi bu ölçüde kendi yüzümüze vurmak amaçlanıyor. Bilindiği gibi Türkiye’de okuma oranları çok fazla düşük seviyelerde. Diğer ülkelerde normalde etkinlik normal günlük davranış şeklinde algılanıyor. Yurt dışında insanlar zaten banklarda oturup kitap okurken, biz de bu etkinlik ile ancak bu gerçekleştirilebiliyor. Biz de buna dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenledik” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aydın’da kitap seçimlerinde ağırlıklı olarak edebi romanların ve öykülerin tercih edildiğini kaydeden Kaya, Türk Kütüphaneciler Derneği ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün bu etkinliğinin bir günlük olduğunu kaydetti. Kaya, İl Halk Kütüphanesi olarak böyle bir etkinliği ayda bir defa yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: