Aydınsporlu eski yöneticiler zor durumda

Aydınspor 1966 kulübünde yöneticilik yapanlar adeta borçlarından dolayı kabus görmeye başladı.

Bir zamanların efesi Aydınspor 1966, artık amatör klüplerde bile sahaya çıkamazken kulüpte yöneticilik yapanlar adeta borçlarından dolayı kabus görmeye başladı.

Başta eski başkan Tansel Önder olmak üzere, kulüpte başkanlık yapanlar yüzünden Aydın’da tanınmış çok sayıda işadamı ve esnaf kulübün borçlarından dolayı SGK’nın kıskacına girdi. SGK’nın son iki ayda gönderdiği tebligat yazıları yüzünden ismi açıklanmayan bir yöneticinin intihar girişiminde bulunduğu, çok sayıda yöneticinin evine, iş yerine, aracına, maaşına üst üste hacizler konulması büyük tepki topladı. SGK İl Müdürü Kaşif Kılınç’ın konu ile ilgili hiçbir açıklama yapmadan üst üste haciz mektuplarını göndermesi yöneticileri çileden çıkartırken, bazı yöneticilerin konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşımak üzere hazırlık yaptıkları öğrenildi. Son olarak toptan gıda çarşısında işletmesi olan bir yöneticinin aracı ile birlikte Adnan Menderes Bulvarı üzerinde durdurulup aracının haciz yoluyla bağlanması bardağı taşıran son damla olurken, SGK’ya borç yapan kulüp başkanı Tansel Önder’in olaylara sessiz kalması, müdahalede bulunmaması, İzmir’den kaçtığı ve mal varlıklarını başkasının üzerine devrettiği dedikodusu yöneticilere ikinci bir şok yarattı. Mağdur yöneticiler milletvekillerinin konuya el atmasını, aynı durumu yaşayan Denizlispor Kulübü yöneticilerinin kulübün borçlarını yaptıkları görüşmelerle yarıya indirdiğini ve bu nedenle aynı konunun Aydınspor 1966 üzerinden de gerçekleştirilmesini ve mağdur yöneticileri bir araya toplayarak sorunun çözümü için fikir alış-verişinde bulunulmasını istediler. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yönetici SGK il müdürü hakkında Ankara’da genel müdürlüğe suç duyurusunda bulunacağını, insanların zor yaşam koşulları altında geçimlerini sürdürürken haberleri olmadan yönetim kurulu adına isimleri yazılanların suçu bulunmazken kulübün imza yetkilisi ve başkanlarının bu konuda hesap vermesi gerektiğini ve mağdur yöneticilerin üzerlerine bu kadar gidilmemesi için imza toplayıp SGK Genel Müdürlüğü’ne bizzat götüreceğini belirtti.

Reklam
Reklam

AHMET GÜMÜŞ NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde Aydınspor 1923 başkanlığını Hulusi Akşit’e devreden Ahmet Gümüş kongrede yaptığı konuşmada Aydınspor 1966’da yöneticilik yaptığı dönemden dolayı hesaplarına el konulduğunu belirterek şöyle konuşmuştu: “ Aydınspor 1966 ikinci ligde mücadele ederken Tansel Önder başkanlığında yöneticilik yapmıştım. Bu dönemlerde aşağı yukarı 153 bin TL kulübe para bağışladım. Daha sonra kulüpten Tansel Önder ayrıldıktan 3-4 yıl sonra Ali Uzunırmak döneminde Aydın Eski Valisi Mustafa Malay’ın ricası ile tekrar yönetime girdim. Bir yıl önce ise yönetimlerde bulunmamızın bedelini Maliye’ye torba yasasından faydalanarak Abdürrahim Tikbaş’ın önderliğinde tüm mağdurlar toplarak 57 bin TL ödeme yaptık. Daha sonra borç kapandı derken SGK e-haciz yaparak tüm hesaplarımıza el koydu. Ayrıca arabama da haciz kondu. Yine o mağdur yöneticiler toparlanarak 20’şer bin TL toplayarak 230 bin TL civarında bir parayı ödedik. Fakat bitmedi başka dönemlerle alakalı borçlarda vardı. Şu anda 124 bin TL bir borç hala üzerimizde. Benim emekli maaşım 7-8 aydır kesiliyor, hala aracım hacizde, hala bütün hesaplarımda haciz var. İş adamı olmamdan dolayı havale alamıyorum. Havale geleceği zaman çalışanlarımın üzerinden bu ödemeleri gerçekleştiriyorum”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: