Aydoğan’dan Başbakan’a kara para sorusu

Aydoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

ANKARA (ANKA) - Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç ile Mücadele Dairesi (UNODC) Başkanı Antonio Maria Costa’nın küresel mali krizde çok sayıda bankanın, uyuşturucu tüccarlarının piyasaya sürdüğü kara parayı aklayarak ayakta kalabildiğini açıklamasının ardından CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Türkiye’deki bankalarda kara para aklanıp aklanmadığını sordu.

Aydoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

UNODC Başkanı Costa’nın, dünyayı etkisi altına alan küresel mali krizde çok sayıda bankanın uyuşturucu tüccarlarının piyasaya sürdüğü kara parayı aklayarak ayakta kalabildiği yönündeki açıklamalarını anımsatan Aydoğan, Türkiye’de kâr üstüne kâr açıklayan bankalara kriz öncesi ve kriz döneminde (2004-2009) dikkat çekici bir para akışı olup olmadığını sordu. Aydoğan, Başbakan Erdoğan’ın şu soruları yanıtlamasını istedi:

Reklam
Reklam

“-Türkiye’deki bankaların son 8 yıldaki kâr-zarar göstergeleri nasıl bir gelişme izlemiştir?

-Türkiye’deki bankalarda kara para aklama girişimlerine ve uygulamalarına bugüne dek rastlanmış mıdır? Rastlanmışsa bu olaylar ne zaman ve ne şekilde olmuştur?

-Türkiye’deki bankalarda kara para aklama girişimleri ve uygulamalarına yönelik olarak ne tür tedbirler alınmıştır/alınmaktadır?” (ANKA)