Aydos Ormanı'na 5 Bin 200 Fıstık Çamı Fidanı Dikildi

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki Aydos Ormanı'nda, bir süre önce başlatılan gençleştirme çalışmaları kapsamında kesilen ağaçların yerine yeni fidanlar dikildi.

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki Aydos Ormanı'nda, bir süre önce başlatılan gençleştirme çalışmaları kapsamında kesilen ağaçların yerine yeni fidanlar dikildi. Kartal Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, gençleştirme çalışmaları kapsamında 5 bin 200 fıstık çamı fidanı toprakla buluştu. Fidan dikimi törenine, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, başkan yardımcıları, mahalle muhtarları, birim müdürleri, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı, Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Öz, şunları kaydetti: "Uğur Mumcu halkının duyarlı olduğunu biliyoruz. Burada ağaç kesilirken, kesilme nedeni belli olmadığı ve anlatılmadığı için büyük bir reaksiyon gösterdiler. Bu tepki bize kadar geldi. Buranın bir yenilenme çalışması içinde olduğunu söylememize rağmen kulaktan kulağa yanlış bilgiyle bir toplumsal reaksiyon oluşmuştu. Bugün bu alanda yeni ağaçların dikimi başlıyor. Her canlının bir ömrü vardır. Buradaki çamın ekonomik olarak ömrü 35 yıldır, yani kesilen yerdeki ağaçların ekonomik ömrü tamamlanmıştı. Bölgesel koşullar var. Bu bölgede iklim şartlarına uygun olan fıstık çamı dikiliyor. Toplumsal reaksiyonlar güzel. Ama bilgileri mutlaka birinci elden almamız lazım. Burada bir yenileme çalışması var. Orman İşletmesi, Kartal Belediyesi ve halkın katılımıyla Aydos ormanındaki ekonomik ömrünü tamamlamış çamların kesilmesinden sonra alana fıstık çamı dikimi yapılıyor".

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: