Aygün: Kürt devleti kurulmuştur

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Kuzey Irak'ta Kürt devletinin kurulduğunu ve bunu kimsenin inkar edemeyeceğini söyledi.

Türk Kadın Lobisi Derneği'nin (TÜKAL) "Güneydoğu'da kadın" konulu paneline katılmak için Şanlıurfa'ya gelen ATO Başkanı Sinan Aygün, gazetecilerin sorularını cevapladı. ATO Başkanı Aygün açıklamasında, "Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Benim iş yerimdeki ortaklarım Kürt kökenlidir. Büyük bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Akrabalarım Kürt kökenli kişilerle evlenmişlerdir" dedi.

Reklam
Reklam

Kuzey Irak'ta bir Kürt devletinin kurulduğunu kaydeden Aygün, "Kuzey Irakt'ta bir Kürt devleti kurulmuştur, Kürt devleti mevcuttur. Kürt devletinin olması için bayrağının olması lazım, bayrağı da vardır. Başkan olması gerekir, Başbakan'ı da vardır. Gümrükleri, üniversiteleri ve hatta ticaret odaları, bankaları vardır. Parasını bastırmıştır. Kendi mevcut para sistemi vardır. 'Kuzel Irak'ta bir Kürt devletinin oluşmasına müsaade etmeyeceğiz' demek gayet yanlıştır. Zaten buna müsaade edilmiş. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu iş bitmiştir. Pisliği halının altına süpürmek, pisliği ortadan kaldırmaz" ifadelerini kullandı.

Kuzey Irak'taki Kerkük konusuna da değinen ATO Başkanı Aygün, "Kerkük Türkiye'nin müdahil olması gereken bir sorunudur. Onlara sahip çıkmak gerekir" dedi.
Kıbrıs sorununa da değinin ATO Başkanı Sinan Aygün, şöyle devam etti:
"Kıbrıs'taki tek teminatımız Türkiye Silahlı Kuvvetleri'nin varlığını devam ettirmesidir. TSK orada var olduğu sürece Kıbrıs Türkiye'nin elinde kalacaktır".

Reklam
Reklam