Aygün'den seferberlik çağrısı

ANKARA(ANKA)-Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Ankara'da dünden itibaren başlayan ve yılsonuna kadar sürmesi planlanan su kesintisi konusunda hükümeti seferberliğe davet ederek, "Sorun çok ciddi. Sorunun çözümü belediyelerin boyutunu çoktan aştı. Devlet, 17 Ağustos depreminde nasıl yaraları sardıysa, susuzluk konusunu da devlet meselesi olarak görüp sahip çıkmalı" dedi.

ATO Başkanı Sinan Aygün yaptığı açıklamada, su sorununun küresel ısınmanın yanı sıra, ihmal edilmiş bir sorun olarak ortaya çıktığını kaydetti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılırmak suyunu Ankara'ya getirme çabalarına değinen Aygün, sorunun Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çapını aşan bir sorun olduğunu ve devlet meselesi haline geldiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Su kesintileri nedeniyle günlük hayatta sıkıntılar yaşanacağına dikkat çeken Aygün, yeterli hijyenik şartlar sağlanamayacağı için vatandaşların lokantalardan yemek yiyemeyeceğini, alışverişlerin kısıtlanacağını, susuzluğun sağlık, ekonomik ve sosyal açılardan tüm hayatı alt üst edeceğini söyledi.

"EYLÜL AYI SALGIN RİSKİNİ ARTIRACAK"

Ağustos ayı olması nedeniyle Başkentlilerin bir bölümünün tatilde olduğunu, üniversite öğrencilerinin ise başkentte bulunduğunu belirten Aygün, "Eylül ayı itibariyle Ankara daha da kalabalıklaşacak. Tatilde olan hemşehrilerimiz dönecek. 570 bin öğrencimiz ilköğretim, 208 bin öğrencimiz de lise sıralarında ders başı yapacak. Bunlara üniversite öğrencileri de eklenecek. Eylül ayında okulların açılacak olması maazallah salgın hastalık riskini artıracak" diye konuştu. Aygün, sorunun enflasyonu bile tetikleyecek boyutta olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim tartışmaları su ve enerji sorununu perdeledi. Seçim sonuna kadar gündemde yeterli yer bulmayan sorunlar şu anda kapıya dayanmış durumda. Suyla ilgili hemen her mal ve hizmette ciddi fiyat artışları olacak. 20 milyonu aşan nüfusa sahip iki büyük ilimizin sorunu genel bir krize doğru gidiyor. Hükümet bu olağanüstü durumu görerek olaya derhal el atmalı, su konusuna uzun vadeli çözüm üretmelidir."(ANKA)

Reklam
Reklam