Ayhan Aydan için tören düzenlenmeyecek

ANKARA (ANKA) - Kronik akciğer rahatsızlığına bağlı solunum yetmezliği nedeniyle dün yaşama veda eden ünlü opera sanatçısı Ayhan Aydan, yakınları ve çalışma arkadaşlarının katılımıyla öğle namazına mütakip, İzmir Alaçatı'da defnedilecek. Aydan'ın yakınlarının isteği üzerine, sanatçı için veda töreni düzenlenmeyecek.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen yaptığı açıklamada, Türk Operasının önde gelen simalarından Ayhan Aydan'ı yitirmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade ederek, opera sanatının Türkiye'de tanınmasında büyük katkıları olan Aydan'ın, Türkiye'de ilk defa sahnelenen eserlerde önemli rollerde bulunduğunun altını çizdi.

Reklam
Reklam

İzmir'de vefat eden Aydan'ın yakınlarının isteği üzerine İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde bir tören düzenlenmeyeceğini bildiren Gökmen, sanatçının öğle namazını müteakip Alaçatı'da defnedileceğini kaydetti.

-ADI ADNAN MENDERESLE ANILDI -
Önemli eserlerde aldığı rollerde adından söz ettiren Aydan, Adnan Menderes ile yaşadığı yasak aşkla da gündemden düşmedi. İzmir Alaçatı'da bulunan evinde, 85 yaşında hayata gözelerini yuman Aydan, Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Mozart'ın ünlü operası "Figaro'nun Düğünü" aldığı rolle tanındı. Ayhan Aydan 19 yaşında orkestra şefi Hasan Ferit Alnar'la evlendi. Ayhan Aydan, 1949'dan itibaren ise dönemin Başbakanı Adnan Menderes'le aşk yaşadı.