Ayhan Bermek'ten yeşil ışık

Milli Takımlar eski sorumlusu Ayhan Bermek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 19-20 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek genel kurulu için başkan adaylığına duygusal olarak kendisini hazır hissettiğini söyledi.

Ataköy'de bulunan Olimpiyat Evi'nde İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Bermek, liderlik için kendisini hazır ettiğini, bunu ifade etmek için de birkaç güne ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kamuoyundan başkanlık için adaylığını açıklaması yönünde gelen taleplerin kendisini mutlu ettiğini belirten Bermek, "Bu konuda duygusal olarak adaylığa kendimi hazır hissediyorum; fakat bir oluşumun, bir fikrin iktidar olmasında liderliğe kendimi hazır hissederken, bunun daha ileri safhalara intikali için de birkaç güne daha ihtiyacım olduğunu belirtmek istiyorum. Eğer bir gün kısmet olursa, kendine inanan, kendi içinde oluşturduğu sinerjiyi güçlü bir yönetimle, basına da inanarak ülkeye yayacak bir felsefem var. Bugün geldiğim noktayı bu şekilde özetleyebilirim. Adaylığımın açıklanması ise, bu kararı aldıktan sonra beraber hareket edeceğim insanlarla resmi bir şekilde olur. Benim böyle bir olaya çok yakın duygularımın olması, beraber hareket etmek isteyen insanların çoğaldığının bir ifadesidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

TFF seçimlerine 8 yıl önce aday olduğunu hatırlatan Bermek, o dönemde fikirlerini net bir şekilde ifade ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Hedefim adaletin en önemli unsur olup, bunun gerçekten var olduğunu şeffaf bir yönetimle kamuya gösterebilmek, ilmi ve disiplinli çalışmayı kendine rehber edinerek dünyaya entegre olmuş, Türkiye'de dünyayla futbolda da rekabet edecek ortam sağlamak. Ana hedefim Türkiye futbolunda egemen olmasını istediğim fikirlerdi. Bu fikirlere gerek yaşantım, gerekse yayın organlarının bana vermiş olduğu sürelerde sahip çıkacak davranışlar içinde bulundum. Fikirlerimi ve kendimi muhafaza ettim. Bundan önce değişik dönemlerde bana 'aday olacak mısın?' diye sorulduğunda 'Bu fikirlere talep mi var?' gibi cevaplarım oldu. Bugün şunu açıkça belirtmek isterim ki gerek kulüplerden, gerekse genel kurul üyelerinden bu tür bir teşvik geliyor. Halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğunu biliyorum. 1986-1998 yıllarında TFF yönetim kurulunda ve görev alanım olan Milli Takımlarda bu felsefeyle hizmet ettiğimin insan belleğinde ve kamu vicdanında yer etmesinden de şahsım adına gurur duyuyorum ve bundan güç alıyorum."

Reklam
Reklam

TFF Başkanı Levent Bıçakcı ve Başkan Vekili Hasan Doğan'ı çok yakından tanıdığını, Türk futbolu adına mevcut fikirlerini kendileriyle paylaştığını kaydeden Bermek, önceki günlerde Hasan Doğan'ın TFF başkanlığına aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili olarak da, "Hasan Doğan Bey, belki bunları bir cümleyle açıklamıştır. Belki de bu dönemi öyle geçirmek istiyordur. Ama benim tanıdığım sağlam bir kişiliğe sahip olan Hasan Doğan susma hakkını kullanıyordur. Bildiğim bir tek şey var; yönetimi ve stratejileri çok iyi bilen, Türk futbolu ve ülkesi adına doğru şeyleri düşünen bir insandır. Ben onu iş hayatından ve icraatlarından böyle tanıdım" ifadelerini kullandı.

Milli Takımlar eski sorumlusu Ayhan Bermek, mevcut TFF yönetiminin çok başarılı fikriyatı olduğunun altını çizerek, "Fakat bazı talihsiz olaylar ve bazı eksikliklerin de olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Burada tek yumruk halinde hareket etmek ve en önemlisi kamuoyuna bu inancı vermek çok önemlidir. Bunlar da icraatlarla olur. Yoksa düşündükleri vizyona, gerçekleştirdikleri olaylara saygım sonsuz" dedi.

Reklam
Reklam