Ayhan Çarkın: Behçet Oktay intihara karşı bir insandı

Eski Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay'ın şüpheli ölümü ile ilgili 'tanık' sıfatıyla ifade veden...

Eski Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay'ın şüpheli ölümü ile ilgili 'tanık' sıfatıyla ifade veden Ayhan Çarkın, Oktay'ın intihara karşı ve günah olduğunu bilen biri olduğunu söyledi. Çarkın, Oktay'ın intihar ettiğine inanmadığını ve ciddi bir araştırma yapıldığında öldürüldüğünün ortaya çıkacağını kaydetti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında tutuklu bulunan özel harekatçı Ayhan Çarkın, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Düzgün'e 'tanık' sıfatıyla verdiği ifadesinde ilginç bilgiler verdi. Behçet Oktay yeni emniyet müdürü olduğunda kendisinin İzmir Urla Menteş'te özel harekat kursu verdiğini dile getiren Çarkın, Oktay'ın da kendi kursiyeri olduğunu ifade etti. Kendisini oradan tanıdığını anlatan Çarkın, daha sonra yükselerek Oktay'ın Özel Harekat Dairesi Başkanı olduğunu hatırlattı.
"Behçet Oktay önemli mevkide bir insandı ve bildiğim kadarıyla önemli bir insandı." diyen Çarkın şunları söyledi:
"İntiharın günah olduğunu bilen, intihara karşı bir insandı. Bu nedenle intihar ettiğine kesinlikle inanmıyorum. Kendisi Susurluk sürecinden beri tüm özel harekatçılarda olduğu gibi devletin sırlarına vakıf bir insandı. Ama hangi sırlara vakıf olduğunu ben bilemem. Pek çok emniyet şefi gibi değerli bir polis şefiydi. Bu konuda ben sadece kanaat sahibiyim. Behçet Oktay'ı kimin ya da kimlerin ne şekilde öldürdüğüne dair somut bir bilgim yoktur. Ancak ben öldürüldüğünü düşünüyorum. Ciddi bir şekilde araştırıldığı takdirde ortaya çıkacağını düşünüyorum. Bütün söyleyeceklerim bunlardan ibarettir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz