Ayhan: Giresun Esnafı Tek Şeker Genelgesini Benimsedi

Giresun Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, esnafın şeker genelgesini kısa sürede benimsediğini söyledi.Ercan Ayhan, yaptığı...

Giresun Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, esnafın şeker genelgesini kısa sürede benimsediğini söyledi.

Ercan Ayhan, yaptığı açıklamada, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in, halk sağlığını göz önünde bulundurarak kahvehane, çay ocakları ve çay bahçeleri gibi işletmelerde tek şeker uygulamasını yayınladığı bir genelge ile hayata geçirdiğini hatırlattı.

Genelgeden dolayı Vali Şahin’e teşekkür eden Ayhan, Giresunlu esnafın uygulamayı kısa sürede benimsediğini aktardı.
Ercan Ayhan, "Genelge kısa süre önce hayata geçmiş olsa da Giresunlu esnafımız uygulamayı benimsedi. Bugün neredeyse yüzde 100'e yakın bir uygulama başarısı yakaladık. Artık Giresun'da kahvehane ve çay ocaklarında halkımıza çaylar açık şekerli ve ambalajlı olarak sunulmuyor." dedi.

Reklam
Reklam

Oda olarak sık sık esnafları ziyaret ettiklerini, bu ziyaretlerde de kahvehane ve çay ocaklarını denetlediklerini vurgulayan Ayhan, "Ziyaretlerde esnaflarımızı denetliyor, ambalajlı şeker kullanımı konusunda kendilerini teşvik ediyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde şeker genelgesine esnafımız uyduğunu gördük. Bu bizi sevindirmekte. Uygulamayı tamamen benimsetip, kalıcı hale getirmek hedefimiz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: