Ayıdan Keçilerini Kurtardı Ama Kendisini Kurtaramadı

IHAAW152121-GEN/17-08-2012 - AYIDAN KEÇİLERİNİ KURTARDI AMA KENDİSİNİ KURTARAMADI (FOTOĞRAFLI) AYDIN YORAT ...

IHAAW152121-GEN/17-08-2012

- AYIDAN KEÇİLERİNİ KURTARDI AMA KENDİSİNİ KURTARAMADI

(FOTOĞRAFLI)

AYDIN YORAT

MUŞ (İHA) - Muş'ta otlatmaya götürdüğü keçilerini ayının saldırısından kurtaran çiftçi, göğsünden, kalçasından ve ayaklarından yaralandı.

Muş merkeze bağlı Kayalısu köyü Ütüli mezrasında yaşayan 34 yaşındaki çiftçi Nihat Tutuş, önceki gün sürüsünü meraya çıkardı. Havanın kararmasının ardından sürüsüyle evine dönmek isteyen Tutuş’un hayvanlarına ayı saldırdı. Keçilerini ayının ellerinden kurtaran Tutuş, ağır yaralanarak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Ayının darbeleri sonucu göğsünden, kalçasından ve ayaklarından yaralandığını belirten 4 çocuk babası Tutuş, “Gece saat 10.00’da yaklaşık 600 kilogramlık aç ayı sürüme saldırdı. Keçilerimi kurtarmak isterken ayı bir anda bana doğru yöneldi. Göğsüm, ayaklarım ve kalçamı parçaladı, hatta bir parça koparıp yedi. Ayılar ormanda aç kalınca gelip hayvanlarımızı alıp kaçırıyor. Defalarca geldiler. 5 keçimi kaçırıp telef ettiler. Yine gelince bu sefer müdahale ettim. Bana saldırdı. Can güvenliğimiz yok. Beni o yaralı halimle köylüler gelip kurtardı. 3 köpeğim de yanımdaydı, köpeklerime de saldırdı. Kendimizi koruyamıyoruz. Doktorlar kalçamdan koparılan yere parça ekledi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur bana çok sahip çıktı. Allah ondan razı olsun” dedi.

(YRT-AKK-GS-Y)

17.08.2012 16:18:53 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: