Ayışığı Manastırı'nın açılış kokteyli -Suzan Sabancı Dinçer ve eşi Haluk Dinçer tarafından satın alındıktan sonra onarılan Ayvalık'ın CundaAdası'ndaki Ayışığı Manastırı için açılış kokteyli verildi

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve eşi Haluk Dinçer tarafından satın alındıktan sonra onarılan Ayvalık'ın Cunda Adası'ndaki Ayışığı

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve eşi Haluk Dinçer tarafından satın alındıktan sonra onarılan Ayvalık'ın Cunda Adası'ndaki Ayışığı Manastırı'nın (Agios Dimitrios Ta Salina) açılış kokteyli yapıldı.

Manastırın bulunduğu Alibey (Cunda) Adası'ndaki kokteyle iş dünyasından Rahmi Koç, Güler Sabancı, Ümit Boyner, Cem Boyner ve Halis Komili katıldı.

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer yaptığı konuşmada, manastırın Ayvalık'ın sembol güzelliklerinden olduğunu söyledi. Manastırın zamana direnen mimari harikası yüzlerce yıllık şapeli, taş duvarları ve kemerleriyle kendilerini büyülediğini dile getiren Dinçer, şunları belirtti:

Reklam
Reklam

"Unutulmamış olsa da ne yazık ki terk edilmiş, talan edilmiş halde idi. Doğanın zor şartlarına kendisine hor davranan insanlara ve zamana direnecek, dayanacak hali kalmamıştı. Böylesine olağanüstü bir eser, böylesine değerli bir kültürel miras yok olmaya terk edilemezdi. Yaşadığımız toprakların bu günü olduğu kadar, geçmişi de bizimdi. Gelecek nesiller ve elbette sevgili çocuklarımız Haluk ve Ceyda geçmişimizi daha iyi öğrenmeli, emanetlerimizi daha iyi anlamalı ve korumalıydı."

Ayışığı Manastırı'nın yabancı misafirlere Türkiye'nin farklı bir yüzünün tanıtımı için iyi bir fırsat olduğunu anlatan Dinçer, "Ayrıca Ege'nin karşı sahilinde yaşayanlara dostluk eli uzatmalı, mübadeleden neredeyse 90 yıl sonra Ayışığı'nı, bir barış sembolü olarak yeniden canlandırmalıydık. Bize emanet edilen Ayışığı Manastırı sonsuza dek yaşamalıydı. Böylesine düşünceler ve hayallerle bundan iki yıl önce bu yola çıktık ve bu güne ulaştık" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: