Aykut Cengiz Engin, Susurluk’un kayıp belgelerini hatırlayamadı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Susurluk soruşturmasını yürüttüğü dönemde, Başbakanlık Teftiş Kurulu...

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Susurluk soruşturmasını yürüttüğü dönemde, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Aktaş tarafından hazırlanan Susurluk Raporu’nun 8 sayfası ile delil klasörlerinin mahkemeye ulaşıp ulaşmadığını hatırlayamadığını söyledi. Cengiz, “Mahkeme dosyasına bakmak gerekiyor, şu anda bir şey diyemeyeceğim.” dedi.
Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış’ın, Kutlu Aktaş’ın Susurluk kazasıyla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu adına hazırladığı raporun bir kısmı ve delil klasörlerinin eski Başbakan Mesut Yılmaz’da olduğu iddiasına, Yılmaz bir televizyon kanalından cevap vermiş, söz konusu gizli belgeleri mahkemeye sunduklarını söylemişti. Yılmaz’ın açıklamaları üzerine gözler Susurluk soruşturmasını yürüten dönemin İstanbul DGM Savcısı Aykut Cengiz Engin’e çevrildi.
Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’nın sorularını cevaplayan Aykut Cengiz Engin, “Mahkemeye teslim etmiştir, benim bilgim yok. Onu mahkemedeki dosyasına bakmak lazım.” şeklinde konuştu.
Engin, “Siz bu konuyla ilgili bir şey hatırlamıyor musunuz?” şeklindeki soruya ise, “15 sene geçti o konuda bir bilgim yok. Mahkemeye gelen dosya hakkında da bilgim yok. Onu mahkeme dosyalarına bakmak lazım. Hangi tarihte ne zaman tevdi edildi… Şimdi hatırlamıyorum.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz