Aykut Kocaman: 4 maçta 10 puan toplayan futbolcularımı tebrik ediyorum

Kayserispor galibiyeti sonrası konuşan Fenerbahçe’nin teknik direktörü Aykut Kocaman, 4 maçta 10 puan topladıkları için...

Kayserispor galibiyeti sonrası konuşan Fenerbahçe’nin teknik direktörü Aykut Kocaman, 4 maçta 10 puan topladıkları için futbolcularını tebrik etti. Son zamanlarda fiziksel ve ruhen çok yorulduklarını, özel bir dönemden geçtiklerini belirten Kocaman, “Kayseri gibi ligin önemli takımlarından birisi karşısında 3 puan aldığımız için mutluyuz” dedi.

Spor Toto Süper Ligin 4. haftasında Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma konuk takımın ilk yarıda attığı golle 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Maç sonrası kaşılaşmayı değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, galip geldikleri için sevinçli olduklarını söyledi. Kocaman: “Bu sezon 4. maçımızı oynadık ve 10 puan topladık. Bütün her şey yan yana getirildiğinde bizim koşullarımızda ne kadar zor maçlara çıktığımız açık” şeklinde konuştu. Takım olarak saha dışında da pek çok sorunla boğuştuklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Saha dışında pek çok sorunla boğuşurken maçlara hazırlanmak çok zor” dedi.

Reklam
Reklam

Zihinsel ve ruhen yoruldukları bir dönemde böyle bir deplasmandan galip geldikleri için mutlu olduğunu kaydeden Kocaman, Kayserispor teknik direktörü Şota’yı da tebrik etti. Kocaman, “Takımı çok iyi motive etmiş. Kolay değildi. Maç benim düşüncelerimin paralelinde geçti. İlk yarıda özellikle çok hatalar yaptık. Sert ataklar yedik. Savunma anlayışımızın bunda rolü vardı. Kayserispor, ikinci yarı duran toplarla daha tehditkar gelmeye başladı. Ancak gol yemedik ve bir şekilde maçı kazanmayı başardık. Yaşadığımız bütün bu zorluklara rağmen bütün oyunculara canı gönülden teşekkür ediyorum. Çok özel bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde oyunculardan maksimum oranda istifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası milli takım arasına yaralarını tedavi ederek daha iyi girmek istediklerini aktardı. Fenerbahçe aleyhine çalınmayan penaltı iddialarıyla ilgili soruya ise Kocaman, Bilica’nın eline çarptığı şeklindeki pozisyona uzak olduğu için görmediğini ve yorum yapamayacağını söyledi. “Ne adımıza ne de başkasının adına haksızlık istemem” diyen Kocaman, “Bunları genel adına söylüyorum. Zaman zaman canımız yandığı zamanlarda da kendimiz adına söyledim. Bilerek ve kasten bir hata yapılırsa gerçekten vicdanım sızlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe’nin sağ kanat stoperi Orhan da, istedikleri mücadeleyi sergilemediklerini ancak 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Karşılaşmanın 90 dakikalık bölümünde iki takımın da iyi mücadele ettiklerini belirten Orhan, ”Biz istediğimiz futbolu sahaya yansıtamadık. Kayseri her takım için çok zor bir takım. Ancak geçen haftaya göre çok çok iyi mücadele ettik. Kayseri deplasmanından galip olarak ayrıldığımız için mutluyuz. İlerleyen maçlarda daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Çok sakat futbolcumuz var. Benim sakatlığımla ilgili olarak da kafamdan darbe aldım. Şu anda ciddi bir durumum yok. 1-2 güne iyileşirim. Son haftalarla çok fazla maç oynadıklarının hatırlatılması üzerine de Orhan, “11 günde 4. maçımızı oynadık. Sıkışık periyotta oynuyoruz ama biz profesyonel futbolcularız. Elimizden geleni yapıyoruz. Kafa olarak ama buraya kendimizi hazırladık” dedi.

Fenerbahçeli Ziegler de: “Öncelikle bu yorucu periyottan bizim açımızdan güzel bir netice elde ettik. 4 maçtan 10 puan elde ettik. Bunlar bizim için çok önemli ve moralimizi artırdı. Önümüzdeki 7-8 günü çok iyi değerlendirip önümüzdeki maçlara daha diri çıkmak istiyoruz" dedi. Türk futboluna alışıp alışmadığının sorulduğu Ziegler, “Tabiri caiz ise havuza bir anda atıldım. Benim için yeni bir durum. Kısa sürede Türk futboluna uyum sağladığımı düşünüyorum. Kısa süre sonra kendi yeteneklerimi ortaya koyacağımdan eminim” dedi. Juventus’dan buraya geldiğinin doğru bir karar olup olmadığının sorulması üzerine de Ziegler, “Bunun doğru karar olduğuna inanıyorum. Bunu takımın başarısına göre söylemiyorum. Yaptığım tercihin ilk gün de bugün de doğru olduğuna inanıyorum. Ben burada çok mutluyum. İzlenimlerim son derece çok olumlu. Bu sene Türkiye liginde şampiyonluk yaşamak istiyorum. Sene sonunda burada kalmayla ilgili ‘neden olmasın’ diyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Spor Toto Süper Lig’de Avrupa’ya benzer bir maç trafiği yaşandığını da belirten Zigner, “Çok zorlu bir lig ve özellikle rakipler bize karşı çok iyi motive oluyorlar. Bu nedenle bizler de maçlara çok iyi hazırlanmamız ve konsantre olmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

KAYSERİSPOR CEPHESİ

Kayserispor Teknik Direktöre Şota Arveledze yerine yardımcı antrenör Jean Nederburgh açıklama yaptı. Yenildikleri için üzgün olduklarını belirten Nederburgh, “Şota’nın yerine ben konuşacağım. Öncelikle galip geldikleri için Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. 3 puanı burada bıraktık. Ama takımımla gurur duyuyorum. Çok iyi oynadılar, iyi pozisyonlar tuttular. Maçta çok şans yakaladık, ancak gol atamadık. Böyle oynamaya devam edersek ilerleyen haftalarda puanlar gelecektir” dedi. Teknik Direktör Şota’nın morali bozuk olduğu için mi basın toplantısına katılmadığı yönündeki soruya ise Nederburgh, “Yorum yok” cevabını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz