Aykut Kocaman: Geçen yılı devam ettiriyoruz, puanımız 95 oldu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımına her zaman güvendiğini belirterek, "Geçen yılı devam ettiriyoruz. 5...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımına her zaman güvendiğini belirterek, "Geçen yılı devam ettiriyoruz. 5 maçta 13 puan toplamadık. 95 puana ulaştık." dedi.
Sarı-lacivertli takımın kendi evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-2 mağlup ederek liderliğe yükseldiği karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan başarılı çalıştırıcı, "Geçlü bir takıma karşı oynadık. 4 maçta 10 puan almış iki takımın maçıydı. Kazanan milli maç arasına lider girecekti. İki takımın asıl hedefi buydu." diye konuştu.
Kocaman, rakiplerinin ilk yarı oldukça iyi bir futbol ortaya koyduğuna vurgu yaparak, "Belediyespor ilk yarı oyununu bize kabul ettirdi. İlk yarı skor olarak geri düşmemiz bizim adımıza futbol şansı oldu. İkinci yarıya golle başlamak zedelenen özgüvenimizi yerine getirdi. Durumu 3-0 yaptıktan sonra arka arkaya iki tane gol yiyince bütün herkes tedirgin oldu. Baroni'nin golüyle oyunu taçlandırdık. Çok zorlu bir engeli son derece iyi bitirmeyi başardık. Milli maç arasında yaralarımızı sarmakla meşgul olacağız." diye konuştu.
Aykut Kocaman, uzun lig maratonu içinde bütün teknik adamların bazı futbolcuları değişik yerlerde kullanmak için girişimlerde bulunduğunu ifade etti.
Başarılı çalıştırıcı, takımdan ayrılan oyunculara müteşekkir olduğunu bir kez daha ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu oyuncular Fenerbahçe kötü olacak diye takımdan ayrıldıklarını düşünmüyorum. Bütün futbolcuların hayalleri vardır. Herkes bu hayellerini gerçekleştirmek isteyecektir. Ben Fenerbahçe teknik direktörü olarak değil bir Fenerbahçeli olarak buradan ayrılan bütün oyuncularımıza müteşekkirim. Bu oyuncular hayallerini başka yerde gerçekleştirirler. Takımdan ayrılan oyuncuların bonservis paraları şu anda burada bulunan bütün oyunculara iyi kaynak oldu."
Aykut Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen yıl ligi şampiyon olarak bitirdik. Takımdan bazı oyuncular ayrıldı. Ben bu takıma her zaman güveniyordum. Ben takımın kuvvetini yitireceğini değil daha da kuvvetli bir şekilde ligde olacağımızı söylüyordum. Bunun delili 5 maçta elde edilen 13 puan değildir. Var olan oyuncular şunu biliyorlar ki 5 maçta 13 puan yapmadık geçen yılı devam ettiriyoruz. 95 puana ulaştık."
Aykut Kocaman, milli takıma birçok futbolcu vereceklerini ve oyuncularının sakatlanmadan geri dönmelerini beklediklerini kaydetti. Kocaman, sözlerini şöyle tamamladı:
"Birkaç oyuncumuz milli takımdan sakat gelmişlerdi. Oyuncudaki kırığı görmediğimiz belirtilerek biz suçlandık. Umarım milli takımda oyuncularımız başarılı olurlar ve sağlıklı bir şekilde geri dönerler. Bütün oyunculara milli takımda başarılar diliyorum. Milli takım sağlık heyetinin daha özenli olması daha akılcı olur. Sakatlığı süren Emre'de milli takıma gidecektir. Orada kontrolleri yapılacaktır. Sakatlıkla ilgili bir sıkıntısı yok. Milli maça daha 1 hafta var. Yüzde yüz sağlık hale gelebilir. Bundan sonrası milli takım doktorlarının işidir."
Basın toplantısına katılan Stoch da, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında önemli olanın 3 puan olduğunu ve bunu başardıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Takımının İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-2 mağlup ettiği karşılaşmada takımın ilk golünü kaydeden genç futbolcu, karşılaşmanın ilk yarısında iyi oynayamadıklarını ifade etti. Stoch, "İkinci yarıya iyi başladık. Daha sonra gollerimiz geldi. Ancak rakip durumu 3-2'ye getirdi. Son anda bulduğumuz golle karşılaşmayı 4-2 kazanmasını bildik. Önemli olan 3 puanı kazanmaktı. Bunu başardığımız için mutluyuz." diye konuştu.
Bir gazetecinin "Hafta içinde yabancı ve yerli basında takımdan ayrılacağın yönünde haberler çıktı. Bu haberler gerçek mi? "sorusuna genç futbolcu, şu cevabı verdi: "Oynayan oyuncular oynamadığı zaman böyle şeyler çıkıyor. Ara transfer dönemine daha vakit var. Ara transfer döneminde neyin ne olacağını bilmiyorum. Benim daha üç yıllık kontratım var. Her şey yolunda gidiyor. Oynadıkça problem olmayacaktır."
Başka bir gazetecinin, "4 maçtır forma şansı bulamadın. İyi bir dönüş yaptın." demesi üzerine Stoch, "Geçen yılda 7 maç üst üste oynamamıştım. Bu durumu kafama takmak istemiyorum. Ligin ilk 4 maçında oynamadım. Bugün iyi bir şans geleceğini düşünüyordum. Belediyespor maçında bir gol atıp bir asist yaptım. Hocanın vereceği kararlara saygı duyuyorum." diye konuştu.
Basın toplantısına katılan Baroni de, "Bugünkü maçta saha içindeki zorlukların üzerinden gelmek önemliydi. Sonuç olarak aldığımız galibiyetten dolayı çok mutluyuz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz