Aykut: "Mondragon büyük kaleci"

Yeni sezon hazırlıklarını Almanya'da sürdüren Galatasaray'da kaleci Orkun, artık büyük takım kalelerinin Türk kalecilere emanet edildiğini söyledi. Galatasaray'ın üç kalecisi Aykut, Orkun ve Fırat kamp yaptıkları otelde düzenledikleri basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz sezonlarda Mondragon'un yedeği olarak kulübede bekleyen Aykut, meslektaşına övgüler yağdırarak "Mondragon bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en büyük kalecilerinden biridir" diye konuştu.

Galatasaray'ın yeni kalecisi Orkun ise, Türkiye'de artık büyük takımların kaleyi Türk kalecilere emanet ettiğini belirterek, "Büyük takımlar artık geriye döndüler ve kaleyi Türklere emanet etti. Bu konu şu anda kimin oynayacağından daha önemli. Sonuçta bir Türk kaleci koruyacak bu kaleleri. Bu yüzden misyonumuz daha önemli. Türk kaleciliğine önemli şeyler kazandırmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Orkun, Ankaragücü'nde oynarken hiç forma giymeden Kayseri Erciyespor'a transfer olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Küme düşen bir takımın kalecisinin her zaman büyük hedefleri olan bir takıma gelmesi mantıksız gibi geliyor ama önemli olan sahada yapılanlardır. Yaptıklarım sayesinde Galatasaray'a transfer oldum. Bunun en büyük faktörü Bülent korkmaz. Bana o kadar çok güven duyduk ki bunlara karşı tepkisiz kalamazdım. Çok konuştu benimle. Ben Ankaragücü'nde oynamadan Erciyesspor'a gelmiştim, kolay değildi. Bu görüşmelerden sonra elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım."

Aykut: "Orkun, benim oda arkadaşım"
Kaleci Aykut ise kaleciler arasında herhangi bir kıskançlık olmadığını belirterek, "Biz antrenmanlara sohbete gitmiyoruz. Antrenman yapmaya gidiyoruz. Orkun, benim oda arkadaşım. Akşama kadar konuşuyoruz. Aramızda kıskançlık adına bir şey olamaz" dedi.

Aykut, Mondragon gibi iyi bir kalecinin takımdan ayrıldığının altını çizerek şunları söyledi: "Artık yeni bir kalecinin çıkması için zaman geldi. Kaledeki rekabet başarıyı getirecektir. Bu rekabetten Galatasaray karlı çıkacak. Ben kendimde eksiklik hissetmiyorum. Devre arasında ve sezon sonunda hep istendim ama gitmedim. Ben sadece Galatasaray'da oynamak istedim. Bu benim için çok büyük bir artı. Bir kaleci kötü gol yerse ben sevinemiyorum. Çünkü hepimiz yapabiliyoruz. Bunları biz de yaşıyoruz. Ama o anda o hatayı ben yaptım ve hep beraber kazanacağız diyebilen kaleci iyi kalecidir. Bir takım maç kazanırsa forvetler övülüyor. Mağlubiyette ise fatura bize kesiliyor. Ama takım hep beraber maç kazanıyor ve kaybediyor."

Reklam
Reklam

"Mondragon dünyanın gelmiş geçmiş en büyük kalecilerinden biridir"
Aykut, FC Köln takımına transfer olan Mondragon'un kendisi için dünyanın en iyi kalecilerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Mondragon bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en büyük kalecilerinden biridir. Hiç değiştirilmeden oynuyorsa başka bir şey söylemeye gerek yok. Hiç kimse tartışmasın. Çok büyük bir kalecidir" diye konuştu.

Üçüncü kaleci Fırat ise geçen sezon Beşiktaş'ta oynayan Runje'nin sezona kötü başladığına dikkati çekerek, "Runje ancak daha sonra iyi oynamaya başladı. Eğer Türk kalecilere de böyle davranılsa o zaman onlar da başarılı olur. Onun için kalecilere zaman vermek gerekli" dedi.

NEŞELİ İDMAN
Öte yandan Galatasaray Almanya'da yeni sezon hazırlıklarına devam etti. Sabah yapılan antrenmana teknik direktör Feldkamp özel işleri nedeniyle katılmazken, futbolcular antrenör Ahmet Akcan yönetiminde çalıştılar. Futbolcular istasyon çalşmasının ardından top kapmaca oynadılar.

Reklam
Reklam

Dünkü antrenmanda Lincoln'e sert girerek tepki çeken Mehmet Güven ve Anıl'ın arka adalelerinde çekme olduğu, bu nedenle antrenmana katılmadığı açıklandı.

Sakatlandıktan sonra en az bir ay sahalardan uzak kalacağı bildirilen Hakan Şükür ise sakatlığının beşinci gününde topla buluştu. Hakan Şükür antrenmanda başarılı kurtarışlar yapan Fırat'a 'bravo, aferin "diyerek moral verdi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren antrenmanda futbolcuların neşeli olduğu gözlenirken Hasan şaş'ın tekrar saçlarını kazıtması dikkat çekti.