Aykut Oray son yolculuğuna uğurlandı

Muğla Köyceğiz'de hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Aykut Oray son yolculuğuna uğurlandı.

Aykut Oray için ilk tören, tüm sevenlerinin de katılımıyla Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Oray'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun sahneye konulmasıyla başlayan törene, annesi Şehbal, kız kardeşi Yakut, eşi Sühendan, oğulları Umut ve Anıl Oray da katıldı. Sinevizyon gösterisinin ardından sanatçının oğlu Umut Oray yaptığı konuşmada, babasının açık yürekli ve dürüst biri olduğunu söyleyerek, “Kısaca adam gibi bir adamdı. Bana ve kardeşime bu şerefli soyadı bıraktığı için ona bir kez daha teşekkür ediyorum. Babam tarafsız değildi, tarafsızlığa da inanmazdı. Sosyal demokrattı, yurtseverdi. İnandığı değerler uğruna çalışmaktan hiç vazgeçmedi. Çalıştı, insanlara ulaşmaya çalıştı. Bunları yaparken de para değil, insan biriktirdiği için iflas da etti. Ama yılmadı, bana ve kardeşime değerler ve inançlar uğruna savaşmayı, vazgeçmemeyi öğretti. Kahramanımızdı, arkadaşımızdı, babamızdı” dedi.

Reklam
Reklam

Törende bulunan CHP Genel Saymanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Özyürek ise, Aykut Oray'ın sanatçı kimliğinin yanı sıra “inançlı bir sosyal demokrat” olarak CHP'liler için farklı bir önemi olduğunu vurgulayarak, “Aykut Oray sonuna kadar aktif siyaset yaptı. İl il, ilçe ilçe dolaştı, insanlarla konuştu. Bize çok büyük katkı sağladı” dedi. Aykut Oray'ın siyasete kırgın olmadığını, yerel seçim öncesinde CHP'nin başarılı olacağını, bölünmemek gerektiğini dile getirdiğini ifade eden Özyürek, sanatçının Türkiye'de sosyal demokrasinin başarılı olacağına sonuna kadar inandığını, Oray'ın hiç bir zaman demokrasi dışı bir hareketin yanında yer almadığını, son derece dürüst ve açık olduğunu söyledi. Özyürek Oray için, “Kaliteli bir insandı, eleştiriler dile getirirdi ama partisine de titrerdi” diye konuştu.

“SAPINA KADAR DAVA ADAMIYDI”

Aykut Oray’ın Türk seyircisinin gönlünü kazandığı “Bizimkiler” dizisinin yapımcısı Umur Bugay da, Oray'ın 59 yıllık arkadaşı olduğunu, söyleyerek, “Onu anlatmaya hiç gerek yok. O, gerçekten sapına kadar dava adamıydı. Sadece sosyal demokrat ve partizan değildi. Sosyalist açılımlar içinde de olmuştur. Rahmetle ve sevgiyle anıyoruz” dedi. Sanatçı Berhan Şimşek de, Oray’ın Bizimkiler dizisindeki rolüne işaret ederek, “Dünyanın hiç bir yerinde katil rolünü oynayıp da bu kadar sevilen bir insan daha olamaz” diye konuştu. Konuşmaların ardından, Aykut Oray'ın naaşı, alkışlar eşliğinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'ne götürüldü. Burada kılınan öğle namazının ardından sanatçısın cenazesi Çengelköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. (ANKA)

Reklam
Reklam