Aylin Özel Eğitim Merkezi Açıldı

Karabük'te Aylin Özel Eğitim ve Rahabilitasyon Merkezi açılışı yapıldı.Yenişehir Mahallesi'nde yapılan açılışa; Karabük Vali ...

Karabük'te Aylin Özel Eğitim ve Rahabilitasyon Merkezi açılışı yapıldı.

Yenişehir Mahallesi'nde yapılan açılışa; Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, KARDEMİR YÖnetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, KARDEMİR Genel Müdür Fadıl Demirel, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan ve çok sayıda davetli katıldı. Yapılan dua ile açılış kurdelesi Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından dua edilirken, Vali Yardımcısı Abidin Ünsal ve beraberindekiler, Aylin Özel Eğitim Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdi. Vali Abidin Ünsal ve KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, rehabilitasyon merkezindeki çocuklarla yakından ilgilendi. Aylin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi arsasını tahsis eden KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, merkezi açanlara teşekkür etti. Demirel, "Burası bundan 10 ay önce metruk bir vaziyetteydi. Bu bina çok bakımsız bir vaziyetteydi. Burası KARDEMİR'in mensuhplarının mesken alanıydı, bu etrafta bizim çalışanlarımız oturuyor. Biz dedik ki, böyle bir mekanı eğitim yuvasına verelim' Gerçekten de yanılmamışız, içeride dolaştkık. Çok özel ve ciddi bir eğitim yuvası. Birimlerine baktığımız zaman çok özel bir şekilde dizayn edilmiş bir vaziyette. Böyle bir ortamı sağladığımız için bir kere daha doğru yaptığımız kanaatine vardık. Herşey para demek değil, herşey para ile çözülmüyor. Butür ortamlar eğer olmazsa, bu yavrularımıza da bu imkanlar olmuyor. Biz burada kazanca bakmadık. Böyle bir ortamın hazırlanmasına katkı verdik" dedi.

Reklam
Reklam

Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal da, "Özürlü veya engelli demek zor geliyor ama böylesi okulların açılmasını ben ç ok önemsiyorum. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak adına ya da en aza indirmek adına açılan bu okullar sosyal yaşamı çocuklar için daha kolaylaştıran okullar onun için çok önemsiyorum. burada emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum ve tebrik ediyorum. engelli ve özürlü kavramı da çok göreceli. Çocuklarla merhabalaşarak ellerini uzattı, elinizi verdiniz bir gülücük aldınız. biz mi engelliyiz yoksa onlar mı? bazen düşünüyorum kaç kişimiz yoldan geçerken, sabah komşumuza selam veriyoruz içten gülümsüyoruz. Burada onu gördük. hepsi elini uzattı, kucakladı, içtenlikle gülücük attı. engelli ve özürlü demekte çok zor. ben burayı hizmete sokan değerli fedakar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buralara ticaret hane demek de bana göre iyi düşmüyor. buralar sosyal eğitim alanları" dye konuştu.

Konuşmaların ardından Aylin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile Bremen Mızıkacıları gurubu tarafından şarkılar söylenirken, Anıl Abdullahoğlu Can Bonomo taklidi yaparken, büyük alkış aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: