Aylin Yılmaz, Dünya Üçüncüsü Oldu

 Konya Büyükşehir Belediyesporlu Aylin Yılmaz, 8. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesporlu Aylin Yılmaz, 8. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü oldu. İspanya'nın Guadalajara şehrinde yapılan şampiyonaya 99 ülkeden, bin 319 sporcu katılırken, Türkiye'yi, 19'u erkek, 15'i bayan olmak üzere toplam 34 sporcu temsil etti. Konya Büyükşehir Belediyespor'dan 53 kiloda Aylin Yılmaz ve artı 78 kiloda Ziya Yaşar da şampiyonada Türkiye adına milli formayı terletti. Konya Büyükşehir Belediyesporlu Aylin Yılmaz, şampiyonada Danimarkalı rakibini 6-1, İsveçli rakibini 8-3 ve Ermenistanlı rakibini 6-1, Türk asıllı Alman sporcu Meltem Ataklı’yı da 4-0’la geçerken, Mısırlı rakibine yenildi. Aylin Yılmaz, üçüncülük maçında İspanyol rakibini 4-0 yenerek dünya üçüncüsü oldu. Konya Büyükşehir Belediyesporlu diğer sporcu Ziya Yaşar ise artı 78 kiloda Sloven rakibini 7-4, ABD'li rakibini 3-2 yendi. Yaşar, üçüncü karşılaşmasında Hırvat rakibine 4-1 yenilerek elendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: