Aynalı Çarşı, yap-boz tahtasına döndü

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin sembolü haline gelen tarihi Aynalı Çarşı'nın geçen yıl restore edilen ilk bölümünün dış cephesi, projesine uygun yapılmadığı için yeniden yapılmaya başlandı.

Yetkililer, geçen sene yapımı tamamlanan çarşının ilk bölümünün dış cephesinde bazı aksaklıklar bulunduğunu belirterek, "Projenin mimarı Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu, dış cephenin proje ile aynı olmadığını belirterek, değiştirilmesini talep etmişti. Bunun için çalışmalara yeniden başladık. Dış cepheyi restorasyonunu tamamladığımız ikinci bölümdeki gibi yapacağız. Ayrıca ilk bölümün çatısını da yeniden yapacağız. Çalışmalar kısa sürede tamamlanacak" dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşlar ise, çarşının restorasyonunun adeta yap boz tahtasına döndüğüne dikkat çekerek, "Gerekli denetim ve kontrol iyi yapılmadığı için, çalışmalar bitirildikten sonra projeye uygun olmadığı söylenip eski kısımlar yıkılıp yeniden yapılıyor. Bu duruma bir çare bulunsun ve çalışmalar daha sıkı denetlensin. Milli servet heba oluyor" diye tepki gösterdiler.