''Aynı ben vallahi!'' Dedirten Pozlarıyla Dünyadan 11 Politikacı

Hepimiz onları kürsülerden halklarına hitap eden Rock yıldızları olarak tanıyoruz. Halbuki kazın ayağı tam da öyle değil...

Süleyman Demirel (Türkiye)

14 Ağustos 1986 tarihli Sabah Gazetesi'nde yayınlanan fotoğraf.

Türkiye için bir dönemin en önemli isimlerinden birinin GQ Dergisi'ne verilmişçesine çekilen bu pozunun ana akım gazetelerden birinde yayınlandığı düşünülürse; 29 yılda medyamızda nelerin değiştiğini daha net anlayabiliriz :)

Papa Francis (Vatikan)

2013 yılından beri Hristiyan aleminin liderliğini ve Vatikan'ın devlet başkanlığını üstlenen Papa Francis, selfie akımına uymanın gençlerle iletişimde önemli olduğunu nisbeten erken farkedenlerden. Mekan ise tabii ki kilise, ya ne olacaktı... David Cameron (İngiltere)

2010'dan günümüze İngiltere Başbakanlığı'nı yürüten David Cameron da objektiflere yakalananlardan.

Reklam
Reklam

2012 Londra Olimpiyatları esnasında çekilmiş bu fotoğraf, devlet yöneticilerinin metro kullanırken illa kokpitte yer almalarına gerek olmadığını bizlere gösteriyor... İsmet İnönü (Türkiye)

Kurtuluş Savaşı'nın en önemli komutanlarından olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başbakanı ve ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü, balıklama değil; çivilemeyi tercih ettiğini dönem gazetelerine sergilerken. Barack Obama (ABD)

Son iki dönemdir Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı'nı yapan Barack Obama, selfie'lerden talkshow programında kendine yöneltilen sarkastik tweetleri okumaya kadar; birçok renkli hareketi ekran başındakilere yansıtan bir lider.

Bakınız nasıl da bizler gibi milkshake içiyor. Aynı dayım gibi. Devlet Bahçeli (Türkiye)

Birşeyler içmek demişken Devlet Bahçeli'yi unutmamız mümkün mü?

Her fırsatta çay içerken poz veren Milliyetçi Hareket Partisi lideri bu sayede bir sürü caps'e de konu olmuştu. Bunlar içinde en komiklerden biri de bobiler.örg'den geldi; monte Belirsiz'e ait ;) Alexis Tsipras (Yunanistan)

Bu yıl Yunanistan Başbakanlığı'na gelerek süksesine sükse katan, ''Genç Politikacı'' akımının bir diğer temsilcisi Alexis Tsipras, yaptığı birçok hareket ve verdiği birçok pozla zaten çoktan halktan biri olduğunu kanıtlamış durumda.

Reklam
Reklam

Ama 2008 yılında çekilen şu fotoğrafa bakar mısınız? Tavla da var, gitar da var, arkada megafon da var (nerede kullanacaklarsa artık ;) ... Yulia Tymoshenko (Ukrayna)

2007-2010 arası Ukrayna Başbakanlığı'nı üstlenen, Ukrayna'daki halk ayaklanmalarındaki tutumu kadar Prenses Leia tarzı ördüğü saçları ve güzelliğiyle de ön plana çıkan Yulia Tymoshenko da Facebook'a yüklediği bir fotoğrafla listemize giriyor.

Kachanivska Hapishanesi'nde gördüğünü iddia ettiği işkence izlerini 2012'de paylaşan eski Başbakan, birçoğumuzun sahip olduğu ''Aman herşeyi hemen Facebook'a Instagram'a koyayım.'' dürtüsüne sahip olduğunu bu acı tecrübesiyle kanıtlıyor...

Kendisine 3 yıl gecikmeyle de olsa ''Geçmiş olsun'' dileklerimi iletiyorum. Pablo Iglesias Turrion (İspanya)

İspanya'nın son genel seçimlerine damgasını vuran Podemos'un öne çıkan Genel Sekreteri Pablo Iglesias Turrion; 1978 doğumlu, Peyote gibi barlardan çok aşina olduğumuz bir giyim tarzını benimseyerek ''Bu nasıl politikacı yahu'' dedirten bir politikacı.

Reklam
Reklam

Bu fotoğraf da, kendisinin aslında bir Indie Folk grubunda klavyeci olmayı düşlediğini betimler gibi... Bill Clinton (ABD)

Ve son olarak tabii ki Bill Clinton...

Amerika Birleşik Devletleri'ne Silikon Vadisi'ni hediye eden, bilişim çağında ülkesinin lider olmasını sağlayan, bütün bunların yanı sıra saksafona hakimiyeti ve skandallarıyla da gündemden düşmeyen eski ABD başkanının nasıl da bizler gibi zaaflarına yenik düşebildiğini unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız... Bonus: Nicolas Sarkozy (katiyen bizden değil...)

Sen hem Fransız Cumhurbaşkanı ol, hem de Carla Bruni gibi müzisyen ve model bir eşin olsun.

Bu durumunu şeytan tüyünden başka birşeyle açıklayamadığım Nicolas Sarkozy, listemize ''Nerde bende o şans'' kategorisinden giriyor, ve biz şanssız çoğunluğa çok selamını söylüyor :(