Aynı Evi Paylaşan 25 Suriyeli'ye Yardım Eli

KİLİS (AA) - KEMAL KARAGÖZ - Kilis'teki bir evde barınan 25 Suriyeli, komşuları ve sivil toplum kuruluşlarının yardımıyla hayata tutunuyor.

"Allah Erdoğan'a ne muradı varsa versin" Şamil, dördü kız olmak üzere 6 çocuğunun olduğunu, erkek evlatlarının Öncüpınar Sınır Kapısı'nda çalıştığını aktardı. Ayda 500 lira ev kirası ödediklerini ifade eden Şamil, "Kirayı ve diğer masrafları karşılamada güçlük çekiyoruz. Komşularımız ve sivil toplum kuruluşlarının desteği bizi hayata bağlıyor. Yardım edenlerden Allah razı olsun" diye konuştu. Bir evde 25 kişiyle yaşamanın zor olduğunu kaydeden Şamil, şöyle konuştu: "Suriye'deki iç savaş biter bitmez Halep'e dönmek istiyoruz. Savaşın sona ermesi için dua ediyoruz. Kilis'te bulunduğumuz için mutluyuz, Türk halkı bize sahip çıkıyor ancak ülkemde ölmek istiyorum. Olaylar devam ettiği sürece burada kalacağız. Herşeye rağmen halimize şükrediyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Ona buradan selamımı iletmek istiyorum. Kendisine borcumuz var. Allah Erdoğan'a ne muradı varsa versin." Şamil'in kızı Navvar Şamil ise yetim kalan altı çocuğu ile Türkiye'ye geldiğini anlattı. Eşinin çocuklarına ekmek almak için sokağa çıktığında şehit olduğunu vurgulayan Şamil, "Dışarada çatışma vardı, eşime çıkmamasını söyledim ama çocuklarım ekmek bekliyordu. Kendisine mani olamadım. Sokakta Esed askerleri tarafından vuruldu. Şimdi Türkiye'deyiz, komşularımızın yardımıyla ayakta duruyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz