Aynı günde üç zorlu kalp ameliyatını başardılar

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir yılı aşkın süredir hizmet veren Medical Park Tarsus Hastanesi, kardiyoloji ve...

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir yılı aşkın süredir hizmet veren Medical Park Tarsus Hastanesi, kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi servislerinde yoğun bir gün yaşadı. Hastanede aynı günde 3 zorlu kalp vakasına müdahale edilip hastalar sağlığına kavuşturuldu.

İlk vakada, Erdemli ilçesinde yaşayan evli ve 7 çocuk sahibi tarım işçisi Durali Perçin (66) bahçede limon kestikten sonra akşam evinde aniden rahatsızlandı. Üşütme, titreme ve aşırı ter şikayetiyle ambulansla Erdemli Devlet Hastanesi’ne götürülen Durali Perçin müşahede altına alındı. Daha sonraki günlerde de rahatsızlığının devam etmesi üzerine çeşitli hastanelere giden Durali Perçin en son 112 ambulansıyla Medical Park Tarsus Hastanesine getirildi.

Reklam
Reklam

‘MASADA KALIRSIN’ DENMİŞTİ

Medical Park’ta doğrudan koroner yoğun bakıma alınan Durali Perçin’e Kardiyoloji Uzmanları Dr. Sabri Seyis, Dr. İbrahim Konukçu ve ekibi eşliğinde anjiyo uygulandı, tamamen tıkalı olan kalp ve bacak (periferik) damarları eş zamanlı açıldı ve stent takıldı. Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Durali Perçin, ‘’Bende ileri derecede akciğer hastalığı var. Gittiğim birçok kalp doktoru ameliyat olamayacağımı, olsam da masada kalacağımı söylemişti. Bu yüzden ameliyatım çok riskliydi. Ancak doktorlarım sağ olsun tıkalı olan tüm damarlarımı açtılar.” dedi.

83 YAŞINDA KALP PİLİ TAKILDI

Diğer olayda ise Ankara’da yaşayan, evli, 4 çocuk ve 7 torun sahibi olan 83 yaşındaki Güllü Çelik, ziyaret için geldiği Mersin’deki kızının evinde aniden fenalaştı. Sırt, boyun ve şiddetli kol ağrısı şikayetiyle ambulansla Silifke Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Güllü Çelik ardından Mersin Devlet Toros Hastanesi’ne götürüldü, sonra da Medical Park Tarsus Hastanesi’ne getirildi. Kalp krizi geçiren ve burada acilen yoğun bakıma alınan Güllü teyzenin Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Konukçu ve ekibi eşliğinde kalp damarları açıldı, stent ve aynı zamanda geçici kalp pili takıldı.

Reklam
Reklam

3’LÜ BY-PASS ve MİTRAL KAPAK TAMİRİ

Dikkat çekici bir başka vakada da Erdemli’de yaşayan evli ve bir çocuk babası kamyon şoförü İsmail Özger (62) oldu. Özgör, kızıyla gittiği akraba ziyaretinde aniden rahatsızlanarak, dengesini kaybedip yere düştü. İsmail Özger önce Erdemli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir süre sonra taburcu edilen İsmail Özger, fenalaşınca tekrar hastaneye kaldırıldı.

Kalp rahatsızlığı olduğu belirlenen hasta acil olarak Medical Park Hastanesi’ne getirildi. Medical Park’ta doğrudan koroner yoğun bakıma alınan İsmail Özger’e, Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Konukçu ve ekibi eşliğinde anjiyo uygulandı. Mitral kapak yırtığı (papiller kas rüptürü) olduğu görülen İsmail Özger acilen operasyona alındı. İsmail Özger, Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Okan Dost ve ekibinin yaptığı 3’lü by-pass ameliyatı ve mitral kapak tamiri yapılarak sağlığına kavuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: