Aynı Yere Üçüncü Kez Giren Hırsızlardan Hakaret

TEMA Vakfı Adana İl Temsilciliği'ne bir ay içerisinde 3 kez giren zanlılar, son hırsızlıklarında duvara hakaret içeren yazı yazdı. Polis,

TEMA Vakfı Adana İl Temsilciliği'ne bir ay içerisinde 3 kez giren zanlılar, son hırsızlıklarında duvara hakaret içeren yazı yazdı. Polis, parmak izi incelemesi sonucu belirlenen 2 zanlıyı yakaladı.

Alınan bilgiye göre, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu içerisinde bulunan TEMA Vakfı Adana İl Temsilciliği'ne yaklaşık 1 ay önce pencereden giren zanlılar, 2 bilgisayardan birini çaldı. Bunun üzerine vakıf temsilcisi Halil Akyürek, polise şikayette bulunup pencereye demir korkuluk yaptırdı.

Ancak hırsızlar bir hafta sonra demir korkuluğu da kırarak girdikleri vakfın diğer bilgisayarını da çaldı. Akyürek, yine polise ihbarda bulunup pencere demirlerini güçlendirdi ve Ramazan Bayramı tatiline çıktı.

Reklam
Reklam

Bayramın ardından vakfa giden Akyürek, hırsızların bu kez de tuvaletin havalandırma penceresinden içeri girerek bazı eşyaları çaldıktan sonra duvara hakaret içeren yazı yazdığını gördü. Akyürek, üçüncü kez polise şikayette bulundu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri de vakıfta yaptıkları parmak izi çalışmaları sonucunda, hırsızlık olayını daha önce emniyette kaydı bulunan F.C.S (21) ve M.C.C'nin (17) gerçekleştirdiğini tespit etti.

Yapılan çalışmada iki zanlı gözaltına alınırken, çalınan bilgisayarlar da bulundu.

Zanlılardan F.C.S'nin İl Emniyet Müdürlüğüne getirildiği esnada çaldığı bilgisayarı da taşıması dikkati çekti.

-TEMA Vakfı İl Temsilcisi Akyürek-

TEMA Vakfı Adana İl Temsilcisi Halil Akyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamu yararına çalışan vakfın son günlerde hırsızların mekanı haline geldiğini söyledi.

Kendilerinin, çocukların bu ülkede rahat ve huzurlu yaşamaları için çalıştıklarını belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"Hırsızlar birinci ve ikinci girdiklerinde işe yarar ne varsa alıp götürdüler. Üçüncü gelişlerini çözemedik. Ne polis memurları çözebildi, ne de biz bir yorum yapabildik. Şu an kırtasiye türünden neler alıp alınmadığını kontrol etme fırsatımız olmadı. İçerideki ecza dolabımızı da boşaltmışlar. Ecza dolabının içindeki bir kremle de duvara 'salak' yazmışlar. İkinci hırsızlıktan sonra bütün kapı ve pencereleri demir korkulukla kasaya monte ettirip girilmesi imkansız hale getirdik. Ama tuvalet boşluğundan girebileceklerini akıl edemedik. Çıkarken duvara yazdıkları hakaret içeren yazıyla herhalde 'siz her tarafı kontrol altına aldınız ama burayı unuttunuz, bunun adı da salaklık' demek istediler. Bu olaydan sonra avukatımızla görüşüp gerekirse hakaret davası da açacağım."

Reklam
Reklam

Muhabir: Volkan Kaşık / Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: