Ayrancılar'da velilere çocuk eğitimi semineri verildi

Ayrancılar Eğitim Severler Derneği (AYESDER), 'anne ve babanın çocuğun eğitimindeki yeri' konulu bir seminer düzenledi....

Ayrancılar Eğitim Severler Derneği (AYESDER), 'anne ve babanın çocuğun eğitimindeki yeri' konulu bir seminer düzenledi.

Gediz Üniversitesi personeli olan psikolog danışman Orhan Keskin, Ayrancılar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katıldı.
Seminer, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu, Şube Müdürü Abdürrezak Kaldan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahaddin Daver, okul müdürleri ve çok sayıda veli tarafından izlendi. Hava soğuk olmasına rağmen salon yetersiz kaldı.

Reklam
Reklam

Ayrancılar Eğitim Severler Derneği Başkanı Mehmet Koçaş, açılış konuşmasında derneğin faaliyetlerinden bahsetti, Milli Eğitim ve Halk Eğitim destekli açılan ücretsiz SBS kurslarında yaklaşık 350 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Torbalı İlçe Mili Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu ise AYESDER Etüd Merkezi’nin SBS hazırlık kursları düzenleyerek büyük bir eksikliği giderdiğini kaydetti. Müdür Gündoğdu, velileri çocuklarıyla biraz daha fazla ilgilenmeye davet etti.

Konuşmacı Orhan Keskin, internet, bilgisayar ve televizyonun olumsuz etkilerinden bahsetti, çocuk eğitiminde anne babanın rolünü son bilimsel araştırmalar ışığında anlattı. Televizyon alışkanlığının anne-babadan kaynaklandığını savunan Orhan Keskin, bu alışkanlıklardan önce anne ve babaların uzak durması gerektiğini vurguladı. Seminer sonunda başarılı öğrencilere hediye verildi. Psikolojik danışman Orhan Keskin, seminerin bitiminde kitaplarını imzaladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz