Ayrılmayan kavgacılara polis dayağı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde kavga edip karakolluk olduktan sonra kalan cep telefoncular çarşı ortasında tekrar kavga edince polis çok sert müdahale etti.

Tarafları çarşı ortasında joplayan ve araya girmek isteyenleri de tekme tokat döven polisler 8 kişiyi tekrar gözaltına alırken olayı izleyen vatandaşlara da argo kelimeler kullanarak uzaklaştırmaya kalıştı.
[**

**](https://www.mynet.com/kavga-eden-telefonculari-polis-jopladi-2689162-myvideo)
Hacı Halil Mahallesi Ali Rıza Efendi Caddesi üzerinde meydana gelen olay edinilen bilgilere göre şöyle gelişti. Kavga ettikleri için karakolluk olan iki grup iftar yemeğinin ardından çarşıda tekrar karşılaşınca kavga etmeye başladı.

Reklam
Reklam

İhbar üzerine olay yerine gelen grup kavga eden tarafları ayırmaya çalıştı. Birbirlerine saldıran yaklaşık 10 kişilik grubu ayırmaya çalışan polis takviye kuvvet istedi. Olay yerine gelen diğer ekipteki polislerden kavgayı ayırmaya çalıştı.

Ağırlıklı olarak gençlerden oluşan polisler kavga eden gruba çok sert müdahale etti. çarşı ortasında kavga eden tarafları ayırmak için jop kullanan polis önüne geleni jopladı. Rop darbelerine mağdur kalanları kurtarmak isteyen yakınları da polisin jop darbelerinden etkisi aldı.

Dakikalarca vatandaşların gözleri önünde süren olayda polisin tutumu yadırgandı. Olayı izleyen vatandaşları görev polis argo ve ağır ifadelerde vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Olayda joplanarak gözaltına alınanlar ekip otolarına götürülürken bile polisler tarafından dövüldü. Bazı polisler yere düşen vatandaşları dahi jopladığı görüldü.

Olayın olduğu esnada görüntü alan yerel bir gazeteciyi fark eden polisler gazeteciye de tepki gösterdi. Gazetecinin kasetini almaya kalkışan polislere vatandaşlar tepki gösterdi. Olay an be an görüntülemeyi başaran gazeteci polisin tüm ısrarlarına rağmen kaseti vermedi.

Reklam
Reklam

Bu esnada kavga caddesi üzerindeki bazı işletmelerin camlarının kırıldığı görüldü. Polisler tarafından joplanıp tekme tokat gözaltına alınan 8 kişi Gebze Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA