''Ayrımcılığa prim vermeyelim''

SARIKAMIŞ - Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin evlatları birbirine şüpheci nazarlarla bakmasın, ne etnik ne mezhepsel ne de bölgesel ayrımcılığa prim vermeyelim" dedi.

Sarıkamış'ta belediye işhanının balkonundan halka seslenen Erdoğan, 2007 yılında gerçekleştirilecek seçimlerine 2 yıl kaldığını, bu süreçte aynı heyecanla, aşkla yola devam edeceklerini söyledi.

Ekonomideki olumlu gelişmeler nedeniyle enflasyonun düştüğünü vurgulayan Erdoğan, bazı kesimlerin Merkez Bankası'nın para basmasını istediğini kaydederek, bu isteğin "ihanet olduğunu" ifade etti. Erdoğan, "Nasıl karşılıksız para basılır? Bu, benim memurumun, çiftçimin, halkımın cebinden çalmaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kürdüyle, Türküyle Lazıyla, Çerkezliyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, herkesin kendileri için makbul olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Hepsine biz aynı mesafedeyiz. Bunların hepsinin tepesinde bizi birbirine bağlayan ayrı bir bağ vardır. O da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve bundan gurur duyacağız."