Ayso Yeni Yüzünü Arıyor

Aydın Sanayi Odası’nda (AYSO) bir taraftan genel kurul hazırlıkları devam ederken diğer taraftan da yeni...

Aydın Sanayi Odası’nda (AYSO) bir taraftan genel kurul hazırlıkları devam ederken diğer taraftan da yeni logo belirleme çalışmaları sürüyor.

Aydın Sanayi Odası (AYSO) kurumsal kimliğini yenilemek amacıyla kuruluşundan bu yana 8 yıldır kullandığı logosunu değiştirecek.

AYSO Yönetimi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı akredite oda olmak ve İSO 9000 belgesi almak için kurumsal kimliğini değiştirmeye yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda 2 ay süren çalışma sonucu teknik destek alınarak AYSO’nun kurumsal kimliği yansıtacak yeni bir logo tasarlandı. Sanayi çarkı üzerine çevreyi, teknolojiyi, dinamikliği ve değişimi simgeleyen 4 rengin tercih edildiği yeni logo AYSO Meclis toplantısında üyelerin beğenisine sunularak görüş alındı.

Reklam
Reklam

AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, yeni logonun 4 renkli çarktan oluşacağını söyledi. AYSO’nun yeni yüzünü yansıtacak logoyu tanıtan Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, “Aydın sanayiciler 8 yıl önce Ege Bölgesi Sanayi Odası’ndan ayrılarak Aydın Sanayi Odası’nı kurdu. O günden bugüne kadar kuruluş sürecini tamamlamaya çalıştık. 2012 yılında ilk kez kasamıza para koyduk. Aydın Belediyesi’nin sembolik bir ücret ile bize kiraladığı bir hizmet binasına kavuştuk. Odamızın TOBB’a bağlı akredite bir oda olabilmesi ve İSO 9000 belgesi alabilmesi için tüm taşlar yerine oturdu. Bundan sonraki süreçte kurumsal kimliğimize yenileyerek logomuzda da değişikliğe gidiyoruz” dedi.

Çerçioğlu, AYSO’nun yeni logosunun yeşil, mavi, siyah ve sarı renkli bir çarktan oluşacağını belirterek, “Teknik bir destek alarak 2 ayda yeni logomuzu tasarladık. Tasarım çalışmalarında Aydın’ı ve t sanayi odasını simgeleyen unsurları göz önüne aldık. Üyelerimizin beğenmesi durumunda yeni logomuzun patentini almak için Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) başvurumuzu yapacağız. TPE tarafından tescil edilerek koruma altına alındıktan sonra yeni logomuzu kurumsal bütün etkinliklerde kullanacağız. Ayrıca, web sitemizi de değiştirip daha güncel hale getireceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

HİSARCOOĞLU’NDAN GÖRÜŞ ALINACAK

AYSO Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel ise, yeni logo konusunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da görüşlerini alacaklarını, ancak çok renkli logoya sıcak bakmadığını kaydetti.

AYSO üyelerinin görüşleri doğrultusunda yeni logonun siyah bolt yazı üzerine 4 renkli sanayi çarkı şeklinde tasarlanması ağır basarken yeni logo son şeklini aldıktan sonra bir sonraki toplantıda kabul edilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: