Aytaç Durak’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav, Büyükşehir...

İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav, Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri Hasan Gülşen ve Atilla Kuzucu tutuklandı. 2006 yılında Seyhan ilçesi Menekşe köyünde yarısı Ahmet Nuri Karabaş’a ait 13 dönümlük arsayı, Durak’ın, damadı Bekir Cavcav’a ihaleyle verdiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında savcılığın talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Şube ekiplerince sabah saatlerinde polis harekete geçti. Aytaç Durak, Hasan Gülşen, Özlem Kulak, Selçuk Özkök, Oktay Karakuş, Bekir Cavcav, Halit Demir, Mustafa Nedim Gültekin, Ali Tamer Kozanoğlu, Atilla Kuzucu, Halil Taşlı, Mehmet Azim Sancar ve Ramazan Aksoy gözaltına alındı.
“İhaleye fesat karıştırmak, devlet malını zarara uğratmak, resmi belgeyi gizlemek ve kamu malını kendi çıkarı için kullanmak” gerekçesiyle Adana Adliyesi’ne sevk edilen zanlılardan, Özlem Kulak, Selçuk Özkök, Oktay Karakuş, Halit Demir, Mustafa Nedim Gültekin, Ali Tamer Kozanoğlu, Halil Taşlı, Mehmet Azim Sancar ve Ramazan Aksoy savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Şüphelilerden Aytaç Durak, Bekir Cavcav, Hasan Gülşen ve Atilla Kuzucu ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 2 saat savunmaları alınan 4 zanlı tutuklandı. Mahkeme kararı üzerine adliyenin önünü dolduran Durak'ın taraftarlarından bazıları gözyaşlarını tutmazken, izdiham oluştu. Hakimin verdiği karar sonrası yoğun güvenlik tedbirleri altında 4 zanlı polis aracına bindirilip cezaevine götürüldü.

Reklam
Reklam

DURAK’IN AVUKATI: İHALEYE BAŞKANIN DAMADI GİRMİŞ
Durak’ın avukatı Nejat Özkuyumcu, mahkemenin bu kararını beklemediklerine dikkat çekti. Durak, görevden alındıktan sonra İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yapılan soruşturmalarda sadece Yüreğir ilçesinde iki yılda bin 133 arsanın satıldığını anlatan Özkuyumcu, “Büyükşehir Belediyesi, yasa kapsamında ekonomi oluşturmak için bazı ihale yöntemiyle arsalarını satabilir. Bin 133 parça arsadan sadece bir adedi hakkında ‘ihaleye fesat karıştırıldığı’ iddiası var. Oda Menekşe Köyü’nde 13 dönümlük bir arsa. Burasının yarısı belediyenin yarısı bir şahsın. O arsayı gördüm. Bana deseler ki bu arsayı 50 bin liraya sana verelim veya bedavaya verseler, gidip orada ev yapamam. Çünkü şehrin dışında, adam kesseler kimsenin haberi olmaz. Dönerken ben korktum. Dolayısı ile oraların şehirleşmesi, imar görmesi en az 50 sene sürer. Belediye bu arsasını ihale ile satışa çıkarmış. Sözkonusu ihaleye başkanın damadı girmiş. Ama açık bir ihale. Burada imar düzenlemesine ilişkin tadilatların olduğu ileri sürülüyor. Bundan dolayı Danıştay Başkan hakkında o düzenlemede ‘görevi kötüye kullanma yoktur’ demiştir. Soruşturma iznini kaldırdı. Arsanın diğer ortağı Asliye Hukuk Mahkemesi kararı ile bu arsayı aldı.” dedi.
Buradaki arsanın değerini o dönem görevde olan belediye encümenin 280 bin lira diye belirlediğini açıklayan Özkuyumcu, “Ama o bölge o tarihlerde de, şu anda da Yaban Hayatı Korumu Alanı kapsamındadır. Orada hiçbir şekilde yapı ve inşat yapamaz. ‘İhaleye fesat durumu’ iddiası var. Bir belediye yakınının ihaleye girmesi olsa olsa ‘görevi kötüye kullanma’ suçu olabilir. Suç vasfının ihaleye fesat karıştırmak diye düzenlenmesi ve tutuklama kararı biraz vicdanlara ağır geldi. Adana’ya yıllarca hizmet etmiş, 73 yaşındaki bir belediye başkanının delileri karartacak diye, 6 yıl önceki bir alım satımdan dolayı tutuklanması biraz ağır geldi.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz