Aytaç Durak'tan Kafa Karıştıran Adaylık Açıklaması

Adana Büyükşehir Belediye Başkanıyken görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, görevine iade edilirse, 2012’deki yerel seçimlerde kesinlikle...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanıyken görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, görevine iade edilirse, 2012’deki yerel seçimlerde kesinlikle aday olmayacağını açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanıyken, hakkındaki ‘yolsuzluk’ iddiaları sebebiyle 2010 yılında görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, Adana’da yayın yapan bir yerel televizyonun canlı yayın konuğu oldu.

Burada başkanlıktan uzaklaştırılması hakkında açıklamalarda bulunan Durak, Adana’nın ‘eski’ belediye başkanı olarak anılmasının yanlış olduğunu, hala Adana’nın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu söyledi. Durak, görevine iade edileceğine inancının tam olduğunu belirterek, “Görevden uzaklaştırılmam konusunda yasal bir karar var ama hukuka aykırı bir karar bu” dedi.

Reklam
Reklam

Durak, Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüşüp ‘helallik’ istediğini ve kendisinin “inşallah” diyerek karşılık verdiğini anlattı. 2012 yılındaki yerel seçimlerden önce görevine iade edilirse, yerel seçimlerde tekrar aday olmayacağını açıklayan Durak, “Başbakan benimle helalleşsin, görevim iade edilsin, herkes aklandığımı görsün kesinlikle aday olmayacağım. Ama görevime iade edilmezsem de aday olmayı düşünmüyorum. Bağlayıcı bir karar değil ama şimdilik düşünmüyorum” diye konuştu.

Durak, hakkındaki soruşturmaların 82 müfettiş tarafından incelendiğini anlatarak, “Bir sabah evime 17 kişi geliyor ve evde buldukları birkaç merminin ruhsatsız olduğunu söylüyor. Bu mermiler, çete davasından yargılanmama neden olan deliller. Sorsalardı o mermilerin ve evdeki silahın ruhsatlı olduğunu söylerdim. Evimde de yüklü miktarda para olduğu iddiaları vardı, söylenildiği kadar değil ama döviz ve Türk lirası karışık yaklaşık 1 milyon nakit param ve eşimin ziynet eşyaları vardı. Ben bir müteahhittim, yıllarca Adana’nın vergi rekortmenleri listesine girdim. İnsanlar bazen bankaya sürekli gitmektense paralarını evindeki kasasında tutar. Bu çok normal” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Milliyetçi Hareket Partisi’nden hakkımdaki davalardan aklanana kadar ayrılmasının istendiğini kaydeden Durak, “Fevri hareket etmem, hiyerarşiye saygı duyan biriyim. Hala kendimi Milliyetçi Hareket Partisi’nin mensubu olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Durak, iki adet kitap yazdığını, birini mevcut Türkiye şartlarından ‘korktuğu’ için yayınlatmadığını savundu. Durak ayrıca 2008 yılındaki Adanaspor - Adana Demirspor maçının sonucuna etki edip etmediğine yönelik soruya ise, “Hatırlamıyorum, belki de etkim olmuştur. Puan hesapları yapıyordum ama bilemiyorum” diyerek bu konu hakkında konuşmak istemediğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: