AYTER Alanı için tekrar ihaleye çıkılacak

Aydın Ilıcabaşı’nda bulunan Aydın Termal Turizm A.Ş. (AYTER) Alanının üst hakkı için bugün yapılan ihaleden bir sonuç çıkmadı.

Aydın Ilıcabaşı’nda bulunan Aydın Termal Turizm A.Ş. (AYTER) Alanının üst hakkı için bugün yapılan ihaleden bir sonuç çıkmadı.

1986 yılından beri atıl durumda olan alana 500 yataklı, sağlık turizmine hizmet edecek termal otel yapılmak üzere bugün yapılan üst hakkı ihalesine daha önce teklif alan beş firmadan Kuşadası ve Didim'de otel işletmeciliği yapan iki firma katıldı.

İhale sonunda değerlendirmede bulunan Aydın İl Genel Meclis Başkanı Hayri Güleç, atıl durumda olan yeri canlandırmak amacıyla 30 yıllığına ihale yapmak istediklerinin ancak projelerin yetersiz olması nedeniyle ihale yapılmadığı söylenildi. İhaleye katılan iki firmanın birisi gayri safi hasılatın yüzde biri ile birisi yüzde 2.2.’si ile teklif verdiğini kaydeden Güleç, “5 firmanın teklif almış olasına rağmen iki kişi katıldı. Muhtemelen proje üretimi için zaman yeterli gelmedi. Çünkü gelen projeler de tam çalışılmış değil. Tam yeterli bir çalışma olmadığı için bir başka zamana bıraktık” dedi.

Reklam
Reklam

İkinci bir ihaleye çıkılacak

Çarşamba günü tekrar toplanarak süreç hakkında bir yol haritası belirleyeceklerini kaydeden Güleç “İkinci bir ihaleye çıkılacak. Daha önce Afyon, İzmir ve Balıkesire giderek bu konuda araştırma yapan arkadaşlarımızın elinde projeler var. Kendimiz 4 veya 5 çeşit taslak proje hazırlayarak taliplere bu proje sunulacak. Şehrin planını bozmadan, uygun bir bina yapmak istiyoruz. Devasa binalar yapmak istemiyoruz. Bahçeleri, yeşil alanları olan güzel bir yer olsun istiyoruz. Biz yatırımcı kuruluşları serbest tutma anlamından bu projeleri sunmadık. Ama onların getirdiği projeler de bizi tatmin etmedi” diye konuştu.

İhaleye katılan firmalardan yıllık minimum 400 bin TL kira talepleri olduğunu kaydeden Güleç, “Yani gayri safi hasıla 400’ün altında da kalsa bu miktarı dolduracak. Üzerine geçerse o miktarın üzerine gidecek. İhaleyi alan firma 3 yıl içerisinde işi bitirmek zorunda. 3 yıl sonra da geri ödenecek” dedi.

Güleç, alanda termal suyun faydalı olduğuna dair üniversitenin de araştırmalarının doğrultusunda bir rapor olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: