AYTER’e alıcı çıkmadı

AYTER alanına yapılacak termal otel için dün çıkılan ikinci üst hakkı ihalesi için ihale şartnamesi alan 6 firmadan hiçbir temsilci katılmadı.

Aydın Termal Turizm A.Ş. (AYTER) alanına yapılacak 500 yataklı termal otel için dün çıkılan ikinci üst hakkı ihalesi için ihale şartnamesi alan 6 firmadan hiçbir temsilci katılmadı.

Aydın Termal Turizm A.Ş. (AYTER) alanına yapılacak 500 yataklı termal otel için dün çıkılan ikinci üst hakkı ihalesi için ihale şartnamesi alan 6 firmadan hiçbir temsilci katılmadı.

Ilıcabaşı mevkiinde bulunan AYTER’e ait araziye termal turizmde kullanma amacıyla 57 dönümlük alan için Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy başkanlığında çıkılan ikinci ihalesine hiçbir firma katılmadı. Konu hakkında açıklama yapan Hayri Güleç, Aydın halkına mal olan yerlerin rantable şekilde değerlendirilmesidir. Aydın halkının menfaatleri noktasında çalışmalar yapıyoruz.

Reklam
Reklam

İhale sonrası değerlendirmede bulunan Başkan Hayri Güleç buradaki alanı rantable bir şekilde değerlendirme amacı taşıdıklarını kaydetti. Bundan sonra süreçle ilgili olarak tekrar oturup görüşüleceğini kaydeden Güleç “Burası bizim malımız. Birilerini bedavaya verip peşkeş çektirme gibi bir niyetimiz yok. Birilerinin isteği doğrultusunda ihale yapma niyetimiz de yok. Rantable olursa olur olmazsa bekler” dedi.

Ciddi bakmıyorlar

Güleç firmaların ihaleye katılmamasını neye bağladıkları konusu hakkındaki soruya “Bunların yıllık getirisi, götürüsü nedir, neler yapılabileceği konusunda da fizibilite çalışmaları tamamlandı. Firmalar şartname alıyor ama gelmiyorlar. Demek ki ciddi anlamda bakmıyorlar. Ciddi firma değiller. Gelir teklif verilir olur olmaz ayrı bir konu. Fakat firmaların gelmemesi bu işe ciddi bakmadıklarını gösteriyor”

Kimle muhatap olacağız

Jeotermal başta olmak üzere Özel İdare mallarının Büyükşehire devredilmesi konusunda ise Güleç 6360 sayılı Büyükşehir Yasası’nın açık olduğunu belirterek “Ülke yasalarla yönetiliyor. 2014’ün yerel seçimlerinden sonra bu devir yapılır diyor. Şimdi Aydın Büyükşehir kuruldu diyor. Var mı büyükşehir? Başkanı var mı? İstihdamı, şubeleri var mı? Yok. Biz kiminle muhatap olacağız. Bundan önceki Özel İdarenin mal satması alması, tahsisi İçişleri Bakanı’nın onayına tabii bir olay. Bizim tek amacımız Aydın’ın malının Aydın’da kalmasıdır. Kamuoyunda Aydın’ın malını Özel İdare kaçırıyormuş gibi bir intiba var. Burada böyle bir şey yok. Bu toprak Aydın’dan bir yere gitmez” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aydın geçiş yeri

Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy da buraya yapılacak olan projenin ciddi bir yatırım olduğunu söyledi. Firmaların yaklaşın 50 milyın TL’ye mal olacak proje konusunda yatırımcıların ister istemez düşünmeleri ve tartmaları gerektiğini ifade eden Ulusoy “Proje de bizim için önemli. İyi bir proje istiyoruz. İhalenin içerisinde de projeleri yarıştırıyoruz. Önerdiğimiz modeller de var. Proje yapmaları konusunda da zaman tanıdık. Aydın’da bu konuda ciddi bir yatırım olmadığı için belki turizmcilerin pek cazibesine gelmiyor olabilir. Burada hazır pazar istiyorlar. O yüzden ilk yatırımcı bu konuda tereddüt de yaşanabilir. Şu anda görünen görüntü de o yönde” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: