AYTO Başkanı Dokuzlu: Türkiye’nin Tarım Deposu Aydın’dır

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, ilin coğrafi konumu, iklim özellikleri, tarih ve...

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, ilin coğrafi konumu, iklim özellikleri, tarih ve kültür mirasları, yer altı ver yer üstü kaynakları bakımından şanslı illerden birisi olduğunu söyledi. Ülkenin tarım deposu durumunda bulunduğunu, ayrıca jeotermal enerji kaynakları bakımından Türkiye'nin yüzde 70’lik potansiyelini elinde bulundurduğunu ifade etti.

Aydın’da yılda üç ürün hasat edilebildiğini vurgulayan Dokuzlu, “İncir, zeytin, zeytinyağı, kestane ve çilek üretiminde dünya ve Türkiye'de söz sahibidir. Verimli toprakları ve iklimi sebebiyle tarihi boyunca tarım, lokomotif sektör olmuştur. Bundan dolayı 150 yıl önce ilk demiryolu, Aydın–İzmir arasında döşenmiştir.” dedi. Aydın’ın en önemli potansiyellerinden birisinin de turizm olduğunu kaydeden AYTO Başkanı Dokuzlu, “Tralles, Priene, Miletos, Didyma, Herakleia, Zeus Mağarası, Apollon Tapınağı, Didim ve Kuşadası gibi turistik yerleriyle ünlü bir şehirdir. Antik kentleriyle açıkhava müzesi görünümünde olan Büyük Menderes Vadisi, tarihin bilinen devirlerinden beri çeşitli uygarlıklara merkez olmuştur. İlimizde arkeolojik, tarihsel ve kentsel sit alanları, sivil mimarlık örnekleri, anıt yapılar gibi yaklaşık 700 civarında kültür varlığı tescillidir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: