Ayto Başkanı Dokuzlu’dan Girişimcilik Dersi

Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencilerine girişimciliği anlattı.Aydın...

Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencilerine girişimciliği anlattı.

Aydın Kültür Merkezi’nde Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi tarafından düzenlenen Girişimcilik Haftası ile ilgili etkinlik de Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Polat Makine A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat ve Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Esen Türker iş hayatında nasıl başarılı birer girişimci olduklarını öğrencilere anlattı.

Girişimcilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Zübeyde hanım Kız Meslek Lisesi tarafından düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak davet edilen Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, öğrencilere girişimciliğin altın kuralları hakkında tüyolar verdi.

Reklam
Reklam

Dokuzlu “Girişimci demek, müteşebbis demektir. Müteşebbis demek; atılım yapan, iş kuran demektir. Girişimci güzel konuşabilmeli, kendini kafi derecede karşı tarafa kendini ifade edebilmelidir” diyerek sözlerine başladı.

Ticaret Odası Başkanı olmadan önce ve olduktan sonra olmak üzere hayatında iki kesitinden anekdotlar anlatacağını ifade eden Dokuzlu, “4 yaşından beri arasta da bulunuyorum. O çarşıda bana “Bizim Hakkı” diye çağırırlardı. Bugün o çarşının en üst makamı olan Ticaret Odası’nda başkanlık yapıyorum. Benim için önce işim, sonra eşim daha sonra da aşım gelir “ dedi.

Öğrencilere teknolojiyi çok iyi takip etmelerini öğütleyen Dokuzlu, “Ben baba ve dede mesleğimi sürdürüyorum. Eskiden ayakkabı sektörü bu kadar gelişmiş değildi. Kardeşimle ben şu an arasta çarşısında olan mağazamızı katlı mağazacılık sistemine dönüştürdük. Daha sonra Söke AVM’de bir yer açtık, daha sonra Aydın Kipa AVM’de bir mağazamız daha oldu. Şimdi de 3 aydır şirketimiz online satış yapmaktadır. Teknolojiyi ve yenilikleri takip etmek zorundasınız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: