Ayto Tarih Öğretmenlerini Gezdirdi

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği etkinliğe...

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği etkinliğe katılan tarih öğretmenleri AYTO Kültür ve Aydın merkezdeki kültür varlıklarını gezdi.

AYTO ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Öğretmenler Günü nedeniyle tarih öğretmenlerine yönelik düzenlediği “Aydın'da Kültür ve Eğitim” konulu etkinlikler sona erdi. İlk gün ADÜ Öğretim Görevlileri Mükerrem Kürüm ve Yardımcı Doç. Dr. Müslime Güneş'in konuk olarak katılacağı konferansla başlayan etkinlikler, AYTO Kültür Evi Kahveci Bilal Ağa Konağı'nın tanıtımı ve Aydın merkezdeki kültür varlıklarının gezilmesiyle gerçekleşen ikinci gün faaliyetleriyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akçıl ve AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu’nun da katıldığı etkinlikte AYTO Kültür Evi Müdüresi Arkeolog İlknur Karaçayır tarafından karşılanan tarih öğretmenleri, AYTO Kültür Evi’nde Aydın’ın 80-90 yıl öncesi sosyal ve ekonomik yaşamında izleri görme fırsatı buldu. AYTO Kültür Evi bahçesinde ağırlanan ve Arkeolog İlknur Karaçayır ile birlikte gruplar halinde konağı gezen öğretmenler, daha sonra Aydın il merkezinde bulunan kültür varlıklarını görerek tarihi bir yolculuk yaptı.

AYTO Kültür Evi’ni daha geniş kitlelere tanıtmak istediklerini belirten AYTO Başkanı Dokuzlu, “Aydın’ın 80-90 yıl önceki yaşamı anlatan bu konak hem Cumhuriyet öncesi hem de Cumhuriyet sonrasından Aydın ve Ege Bölgesi’nden toplanmış eserleri ve envanteri barındırıyor. Bizim buradaki amacımız gelecek neslimize ve Aydın’da yaşayan büyüklerimize geçmişten bir nebze hatıraları bir araya getirtmek ve de hiç görmeyenlere de geçmişi hatırlatıp, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle hazırladığımız bu etkinlik kapsamında il merkezinde görev yapan tarih öğretmenlerimizi ağırladık. Daha sonra il genelindeki öğretmenlerimiz ve öğrencilerinde bu konağı gezmelerini hedefliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kahveci Bilal Ağa Konağını müzeye dönüştüren AYTO’ya teşekkür eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka da, “Emek harcanarak güzel bir eser ortaya çıkarılmış. Aydın merkezde devam eden Gümrükönü Hanı, Nasuhpaşa Külliyesi ve Zincirli Han gibi restorasyon projeleri tamamlandığında Aydın’da önemli bir gezi parkuruna sahip olacağız. Bu eserler tamamlanmadığı takdirde gezdireceğimiz alan Salı Pazarı’ndan ibaret kalır. Bu çalışmalarımızı tamamladığımızda gelen misafirlerimize ‘Aydın burası’ diye bileceğimiz gezi sahasına kavuşmuş olacağız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: