Aytürk'ten, EGSİAD Üyelerine Protokol Eğitimi

Protokol ve Davranış Uzmanı Nihat Aytürk, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneğine (EGSİAD) üye girişimci ve iş adamları için protokol

Protokol ve Davranış Uzmanı Nihat Aytürk, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneğine (EGSİAD) üye girişimci ve iş adamları için protokol eğitimi verdi.

EGSİAD'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, pek çok lider ve bürokrata bu konuda eğitim veren Aytürk, yemek adabından kılık-kıyafete, selam alıp-vermeden hitabete, misafir ağırlamadan protokol kurallarına kadar her konuyu ele aldı.

Oturuş ve selamlaşmanın özellikle devlet protokollerinde büyük anlamlarının olduğunu ifade eden Aytürk, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Vali, milletvekilleri ve belediye başkanlarının davetli olduğu bir programda onur konuğu Vali'dir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın hazır bulunduğu bir protokolde, konuşmacının 'Sayın Cumhurbaşkanım, değerli misafirler' diyerek söze başlaması gerekir. Bilinenin aksine 'Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım, değerli misafirler' şeklinde bir söylem Cumhurbaşkanına hakarettir."

Aytürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu eğitimi aldığına ve dünyada hiçbir lider karşısında ezilmediğine dikkat çekti.

EGSİAD Başkanı Erdoğan Ercan, program sonunda yaptığı konuşmada, yoğun programına rağmen 2 gününü Eskişehirli iş adamları için ayıran Aytürk'e teşekkür etti. Ercan, Aytürk'e plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz