Ayvacık da "Zeytin Çalıştayı"

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde belediye ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi işbirliğiyle "Zeytin Çalıştayı" düzenlendi.

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde belediye ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi işbirliğiyle "Zeytin Çalıştayı" düzenlendi.

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, zeytin üretiminde dünyada önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Çanakkale'nin, Türkiye'deki zeytin üretiminde 7. sırada bulunduğunu ifade eden Uğur, "Zeytin üretiminin son yıllarda veriminin düşmesi nedeniyle böyle bir çalıştay düzenlemeye karar verdik. Zeytin üretiminin verimliliğini nasıl artırabiliriz- Mevcut sorunlar neler ve neler yapmamız gerekiyor, sorularına cevap aramalıyız" dedi.

Reklam
Reklam

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin de ilçenin, zeytincilik faaliyetleriyle yıllar öncesinden günümüze kadar ilgilendiğini belirterek, bölgenin, ekonomik bakımdan en önemli can damarlarından birisinin zeytincilik olduğunu söyledi.

"Bizim yaşımızdakiler zeytin ağaçlarının altında çocukluklarını geçirmişlerdir. Zeytinin önemini bilirler ve zeytin ağacına da hayranlık duyarlar" diyen Şahin, yeni nesillerin bu faaliyetlerin devamı niteliğinde çalışma yaptıklarının bildirdi.

Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Seyfi Özışık da zeytinciliğin Türkiye'deki yerini ve üretiminin farklılıklarını anlattı.

Çalıştaya, Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Küçükkuyu Beldesi Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Gülpınar Beldesi Belediye Başkanı Recep Şahin, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, Ayvacık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selçuk Berber, Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Palaz ve zeytin üreticileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: