Ayvalık Add’den Şehitler İçin Duygusal Mesaj

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) son günlerde güneydoğudan gelen şehit haberleri üzerine bir...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) son günlerde güneydoğudan gelen şehit haberleri üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Ayvalık ADD Şube Başkanı Gürsel Koyuncu tarafından yapılan açıklamada, “Yine yüreklerimiz yanıyor. Yine şehit haberleri ile ülkemiz çalkalanıyor. Ocaklara ateş düştü. Ateş düştüğü yeri yaksa da, analar ağlasa da hepimizin yürekleri yaralı. Ortadoğu da sınırları yeniden çizmek isteyen Emperyalist ülkelerin taşeronluğunu yapanlar askerlerimizi şehit edenlerdir. Emperyalist uşağı katilleri nefretle kınıyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, acılı ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamada, “Bebek katili Öcalan’ın ev hapsinin tartışıldığı bu günlerde cambaza bak oyunu oynanıyor. Bir yandan açılımlar yapılıp, bir taraftan Oslo’da PKK nın piyonları ile görüşenler, bu gün boşuna ‘Kanları yerde kalmayacak’ edebiyatı yapmasınlar. Yoksul halk çocuklarının cephelere sürülmesi, bir taraftan ‘’ vicdan-i ret ‘’çileri savunanlar bir yandan da paralı askerlik yasaları ile varsıl aile çocuklarını vatan savunmasından koparanlar tarih önünde hesap vereceklerdir. Yıllardır bitirilemeyen terörün kaynağı kurutulmak yerine, teröre destek verenler kırmızı halılarla karşılanıyorlar. Birlikte petrol şirketleri kuruyorlar. Böylesi bir yapıdan terörün bitirilmesi beklentisine girilmesi safdillik olur. Amerikan emperyalizmine ve İsrail Siyonizmine karşı dik durulmadan bu bölgede terörün bitirilmesini beklemek beyhudedir. Bu günlerde iktidar çevreleri sürekli Suriye karşıtı söylemlerle halkımızı yanlış hedeflere yöneltiyorlar. Bu terörü yaratan komşumuz Suriye değil, Kuzey Irakta’ki e varmış havası verilmeye çalışılıyor. Halkımız bu oyuna gelmemelidir” çağrısında bulunduğu gözlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: