Ayvalık Belediyesi'nde toplu sözleşme imzalandı

Ayvalık Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle belediyede çalışan işçilere ilk 6 ay için yüzde 24 zam

Ayvalık Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle belediyede çalışan işçilere ilk 6 ay için yüzde 24 zam ve sosyal haklarda yüzde 40 artış sağlandı.

Ayvalık Belediyesi Fuaye Salonu'nda düzenlenen imza törenine Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden, Balıkesir Şube Başkan Yardımcısı Hasan Keskin ve belediye işçileri katıldı.

Türközen, törende, toplu iş sözleşmesinin belediye çalışanları için güzel bir gelişme olduğunu belirterek, anlaşmanın hayırlı olmasını diledi.

Reklam
Reklam

Sözleşme hakkında bilgi veren Türközen, "Sözleşme kapsamında, işçileri alacağı ücretlerde yüzde 24, sosyal haklarda ise yüzde 40 artış olacak. Bu kapsamda ilk 6 aydan sonra devletin vereceği zamlar oranında da belediye işçilerinin alacağı ücretler de artırılacak. Belediyede çalışan kadrolu işçiler arasında en düşük maaş bin 500 TL, en yüksek maaş ise bin 800 TL olacak ve bu rakamlara kıdem tazminatı ve mesailerin de eklenmesiyle en yüksek maaşlar, 2 bin 300 ile 2 bin 500 lira arasında değişecek" dedi.

Yurdakul ise Türkiye işçilerin birçoğunun halen zor koşullar altında çalıştığını belirterek, "Biz işçileri ekmek derdine düşürdüler. Bizi midemizle uğraşmak, çocuklarımızın geleceğini düşünmek zorunda bıraktılar. Yıllardır sözleşmeler yaptık ama halen açlık sınırını bir türlü aşamadık" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz