Ayvalık Çydd'den 19 Mayıs Tepkisi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şubesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına ait...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şubesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına ait kutlama yönetmeliğinin değiştirilmesine sert tepki gösterdi.

ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer tarafından yapılan açıklamada, "Halkımızın, kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun başlangıç tarihi olan19 Mayıs'larda, diğer ulusal bayramlarımızda, büyük devlet adamı Atatürk'e olan sevgisini, saygısını ve minnet duygularını göstermek için Atatürk anıtlarına çelenk ve çiçek koyma, okullarda kutlama yapma haklarını elinden alınmıştır. Cumhuriyetimizin temeli ve ulusal sembollerimiz olan bayramlarımızın halkın katılımı ile kutlanmasını engelleyen bu talihsiz yönetmeliği kınıyoruz" denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: