Ayvalık Emniyeti Çalıntı Motosiklet Avında

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü, çalıntı motosikletler başta olmak üzere, tescilsiz ve ruhsatsız motosikletlerle...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü, çalıntı motosikletler başta olmak üzere, tescilsiz ve ruhsatsız motosikletlerle kask kullanmayan motosiklet sürücülerin peşine düştü.

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar’ın talimatıyla, ilçede son aylarda gözle görülür bir motosiklet enflasyonunun yaşanması ve ilçe sınırları içinde birçok motosikletin çalıntı olduğu ihbarıyla harekete geçen müdürlük bünyesindeki Trafik Tescil ve Asayiş Büro Amirlikleri söz konusu motosikletler için düğmeye bastı. Ayvalık genelinde bir çok noktada kontrollerini sıklaştıran ekipler çalıntı, tescilsiz ve ruhsatsız motosikletlerle, kask kullanmayan motosikletlere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Denetimlerde ele geçirdikleri çalıntı motosikletler için Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler gerekli yasal işlemleri yaparken; tescilsiz ve ruhsatsız motosikletlerle, kask kullanmayan motosiklet sürücüleri için de Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri göz açtırmıyor. Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce başlatılan denetimlerin sürekli olacağı vurgulanırken, motosiklet sürücüleri için olası bir trafik kazasında hayati önem taşıyan kask kullanımının yaygınlaştırılmasının amaçlandığı kaydediliyor.

KASKSIZ SÜRÜCÜLERE AF YOK

Yapılan denetimlerde tescilsiz, ruhsatsız motosikletlerim trafikten men edildiğini kaydeden İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Savaş Sağtaş, “Kask kullanımı, motosiklet sürücülerinin menfaati icabıdır. Olası kazada hayati bir önem taşımaktadır. Biz güvenlik ekipleri de her şeyden önce motosiklet sürücülerimizin hayatlarını güven altına almak zorundayız. Bu yüzden de kask kullanmayan motosiklet sürücülerinin, mutlaka kask kullanmalarının yasal bir zorunluluk olduğu ve bizlerinde yasaların uygulayıcısı olarak bu konuda asla taviz vermeyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: