Ayvalık Pir Sultan Derneği Aşure Hayırı Düzenledi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubesi tarafından düzenlenen aşure tkinliği büyük ilgi...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubesi tarafından düzenlenen aşure tkinliği büyük ilgi gördü.

Ayvalık Belediyesi’ne ait Perakende Sebze Hali üzerinde bulunan dernek binasında dernek üyesi kadınların kendi elleriyle yaptıkları aşureler ilçe halkına dağıtıldı.

Düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Nihat Nalbant, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Toka, CHP Küçükköy Belde Başkanı Murat Akıner, DSP İlçe Başkanı Hasan Atmaca, Emek Partisi İlçe Başkanı Cemil Tosunoğlu, işadamı Fatih Çalışlar, ilçede faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Reklam
Reklam

“AŞURE İÇİN TOPLANILAN KALABALIKLAR HAYIRLI KALABALIKTIR”

Dernek binasının kapısı önünde dağıtılan aşure hayrı için uzun kuyrukların oluştuğu dikkatlerden kaçmazken, görüşlerini aldığımız Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten, aşurenin Aleviler için birlik, beraberlik ve dayanışma aracı olduğunu belirterek, “Muharrem orucumuzun son günü olan önceki günü takiben yaptığımız aşurelerimizi dostlarımız ve halkımızla paylaşma adetimizin bir parçasıdır bugün burada yaptığımız etkinlik. Bugün burada gördüğünüz kalabalıklar, hayırlı kalabalıklardır. Toplum içinde dayanışmaların temellerinin atıldığı günlerdir bugünler. İnşallah bu yaptığımız, toplumun diğer katmanlarına örnek olur. Memleketimizin içinde bulunduğu sorunlara aynı dayanışmanın yanı sıra birlik ve beraberlik çerçevesinde çözümler üretilir. Bu vesile ile dünyada ve ülkemizin çok yakınında istemediğimiz savaşların sona ermesini temenni ediyoruz” diye konuştu. (BT)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: