Ayvalık’ta Atatürk heykeline saldırı! Vatandaş eline ne geçirdiyse saldırgana hücum etti… O anlar böyle görüntülendi!

Ayvalık’ta Atatürk heykeline elindeki balyozla saldıran şahıs vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilerek büstten indirildi. Vatandaşlar saldırgana ellerindeki süpürge ve çöp kutularıyla müdahale ederek büstten inmesini sağladı, ardından da yerde tekmeledi.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Atatürk büstüne bir saldırı gerçekleşti. Sabah saatlerinde Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen olayda elinde balyozla gelen bir şahıs Atatürk heykeline saldırdı.

Bu esnada olayı gören vatandaşlar şahsa müdahale etti. Vatandaşların şahsı Atatürk’ün büstünden indirmek için elinde ne varsa saldırgana fırlattı. Şahıs tepkilere daha fazla direnemeyerek o anda yere atladı. Bu esnada vatandaşların saldırganı yerde de darp ettiği görüldü.

Saldırganın kaçmasını engelleyen vatandaşlar, emniyet güçlerinin olay yerine gelmesinin ardından şahsı polislere teslim etti.

Reklam
Reklam

“BU KİŞİLERİ GÖNDERİP, SABRIMIZI SINIYORSUNUZ”

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan da sosyal medya hesabından görüntülerle ilgili bir açıklama paylaşarak “Orada durun, sınırı geçmeyin… Olay az önce Ayvalık’ta oldu. Kimse bize akli dengesi yerinde olmayan biri hikayesi anlatmasın. Bu kişileri gönderip, sabrımızı sınıyorsunuz. Konu cumhuriyetse, Atatürk’se çizgimiz kıpkırmızıdır. Bir adım attırmayız. Ayvalık ise gözümüzün nurudur, cumhuriyetin ilçesidir. Bu denemeye orada hiç kalkışmayın. Sonuç bu olur” ifadelerini kullandı.

AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI: AYVALIKLILAR TEPKİSİZ KALMAYACAĞINI TÜM HAİN VE MECZUPLARA GÖSTERDİ

Olayın ardından Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin şu açıklamayı yaptı:

"Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığımızın nişanesi ve Ayvalık’ımızın simgesi olan Atatürk Anıtı’na zarar vermek amacıyla alçakça bir eylem gerçekleştirilmiştir. Atatürk Anıtı, Ayvalık halkının büyük kurtarıcısına karşı beslediği minnet duygusunun abidesidir ve hiçbir Ayvalıklı bu hain eylem karşısında tepkisiz kalmayacağını bugün orada tüm hain ve meczuplara göstermiştir. Keşke Yunan galip gelseydi diyen zihniyetle dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz devam edecek. Yaşasın Atatürk Yaşasın Cumhuriyet."

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: