Ayvalık Verem Savaş Derneği’nde Kongre Heyecanı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Verem Savaş Derneği’nin yapılan genel kurulunda Başkan İbrahim Meriç güven tazeledi.Ayvalık’ta...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Verem Savaş Derneği’nin yapılan genel kurulunda Başkan İbrahim Meriç güven tazeledi.

Ayvalık’ta 1965 yılında kurulmasıyla en eski ve köklü derneklerin biri olma özelliğini taşıyan Verem Savaş Derneği’nin Ayvalık Belediyesi’ne ait Sarı Zeybek Tesisleri’nde yapılan genel kurula 58 üyenin 33’ünün katıldığı gözlendi. Tek liste ile yapılan seçimlerde; yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle İbrahim Meriç yeniden dernek başkanlığı görevine getirilirken; Mehmet Gezgin dernek başkan yardımcılığına, Av.Özge Toygar sekreterliğe, Hasan Güneş muhasipliğe ve Bülent İdemen de yönetim kurulu üyeliği görevini üstlendi. Ayvalık ve çevresindeki Tüberküloz (Verem) hastalarına yaptıkları çok ciddi ekonomik katkılar ve ücretsiz ilaç destekleriyle ilçe halkının gönlünde taht kuran Ayvalık Verem Savaş Derneği’nin yeniden başkanı seçilen İbrahim Meriç yaptığı teşekkür konuşmasında, Verem Savaş Dispanseri’nin Edremit’e taşınması nedeniyle, Ayvalık halkının Verem Savaş Derneği’nin de kapatıldığını düşünmesinden duyduğu rahatsızlığı ifade etti.

Reklam
Reklam

Meriç yaptığı konuşmada, “İlimizde Aile Hekimliğine geçildiği için ilçemizde olduğu gibi Verem Savaş Dispanserleri kapatılmış, bir çok verem savaş personel dispanserlerden ayrılmak zorunda kalmıştır. Buralarda verem savaş hizmetleri ciddi şekilde aksamış, kayıt altına alınan hasat sayısı da belirgin şekilde azalmaya başlamıştır” dedi. Ülke genelindeki Verem Savaş Dispanserlerinin kapatılmasının ardından Verem hastalarının teşhis için il merkezlerindeki hastanelere sevki sırasında birçok güçlükle karşılaştığına işaret eden İbrahim Meriç, “Birçok hasta da il merkezlerindeki bu hastanelere gitmekten istemediği için hayatını kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

Sağlık hizmetlerinden yararlanmada aradaki mesafelerin önemine dikkat çeken Meriç, Verem gibi önemli ve öldürücü bir hastalığa ait tedavinin ilçe bazında olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, ülke genelindeki her ilçe ve nahiyelerde bağımsız çalışan eğitilmiş birimlerin olması gerektiğinin altını çizdi.

VEREM HASTALARIYLA YAKINDAN İLGİLENİYORLAR

Reklam
Reklam

Ayvalık halkını kendi imkanlarıyla oluşturduğu Verem Savaş Dispanseri’nin kapatılmaması için geçtiğimiz yıl verilen mücadeleleri de hatırlatarak, bu mücadele kapsamında ilçe halkından toplanan 4 bin imzanın Verem Savaş Daire Başkanlığına bizzat verildiği kaydetti. Dernek bünyesindeki kaynaklarla ilçedeki Verem hastalarının tedavisindeki en önemli etabın hastanın beslenmesi olduğuna dikkat çeken Meriç, bu kapsamda her verem hastasına her ay 1 kilo makarna, 1 kilo toz şeker, 2 kilo pirinç, 1 kilo yeşil mercimek, 1 kilo fasulye, 1 kilo un, 30 adet yumurta, 250 gram tereyağı, 1 kilo beyaz peynir, 1 kilo çay, 1 kilo bal, 500 gram kıyma ve 1 kilo kemiksiz dana etinden oluşan gıda yardımlarının yanı sıra söz konusu hastaların tedavisinde gerekli ilaçları ve tedavi için gereken ekonomik tüm destekleri verdiklerini ve bu desteklerin de halen daha sürdüğünü belirtti.

İbrahim Meriç, dernek olarak halen daha çalışmalarını Cumhuriyet Meydanı Kayalar İşhanı 1. kat No: 20’de sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: