Ayvalık Ziraat Odasından Basın Açıklaması

Balıkesir’in Ayvalık Ziraat Odası, basın açıklaması yaparak konulara açıklık getirdi.Kısa bir süre önce oda içerisinde...

Balıkesir’in Ayvalık Ziraat Odası, basın açıklaması yaparak konulara açıklık getirdi.

Kısa bir süre önce oda içerisinde muhalif bir guruba dahil olduklarını belirten bir gurup adına yapılan açıklamada, ilçede çiftçilikle geçimini sağladıkları vurgulanılarak zeytin ve zeytinyağı spekülatörleri karşısında kendilerine sahip çıkmadığını belirttikleri Ziraat Odası yönetimi hakkında sert açıklamalarda bulunmalarının ardından, önceki gün Ayvalık Ziraat Odası yönetimi tarafından bu konuda bir yazılı açıklama yapıldı. Ayvalık Ziraat Odası’nın Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Şen, Oda Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri yerel basında çıkan Ayvalık Ziraat Odası ile ilgili söz konusu haberlere ilişkin yapılan açıklamada, “Yönetim Kurulu ve Meclis olarak bizler kesinlikle muhalif kelimesini kabul etmiyoruz. Aksine tüm çiftçilerimizle onlar için onlarla birlikte mücadele etmeyi ilke kabul ettiğimizi özellikle belirtmek istiyoruz. Bizler kendimize çiftçiyiz. O yüzden çiftçilerimizin içinde bulunduğu zorlukların farkında olup, aynı sorunlarla bizlerde karşı karşıyayız. Bu yüzden de söz konusu sorunların çözümlenmesi için özveriyle çalışmaktayız” denildi.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde yerel gazetelerde haklarında çıkan haber hatırlatılarak, “Ayrıca haberde bahsi geçen yönetim içinde muhalif gurup olduğu ifadesini kabul etmediğimizi tek tek ve kesin olarak ifade etmek isteriz. Bizler kararlarımızı demokratik bir ortamda görüş birliği içinde gönül rahatlığıyla alıyoruz. Ne tesadüftür ki, yerel basında bu haberlerin çıktığı gün bizler yöremiz çiftçilerinin sorunlarını içerek raporu en üst kuruluşumuz olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ne ulaştırmak üzere İl Koordinasyon Kurulu’na iletmekle meşguldük. Odamız kendisine kanunla verilen yetkiler çerçevesinde çiftçilerimiz için mücadelesine devam etmektedir. Odamızın Ticaret Borsası kurma yetkisi olmadığı gibi, herhangi bir ilçe Ziraat Odası’nın serbest piyasa ekonomisine müdahale etmek veya yönlendirmek gibi bir gücü ve yetkisinin ne derece olabileceğini de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Küçük bir örnekle ifade etmek gerekirse bizler, yakın zamanda yöremizde meydana gelen aşırı yağışlar sonucunda oluşan zararlar nedeniyle çiftçilerimizin düştüğü zorlukları bir nebze olsun giderebilmek için, Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üye ve yetkilileriyle birlikte tüm Körfez odalarımız olarak sorunların yerinde tespiti ve çözümü için bir araya gelebilmenin, sonuç olarak da çiftçilerimizin Ziraat Bankası’na ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının ertelenmesine vesile olmanın ne derece önemli bir hizmet olduğunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Reklam
Reklam

Ayvalık Ziraat Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, yerel gazetelerde çıkan haber de, ‘El altından tüccarla işbirliği mi yapılıyor?’ sorusuna yanıt verilerek, “Tümü çiftçi olan ve ticareti bir faaliyeti olmayan yönetim kurulu üyelerimize itham edilircesine hangi akla ve mantığa sığabileceği de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” denildi.

“ODA YÖNETİMİ OLARAK HUZUR HAKKI ALMIYORUZ”

Yapılan açıklamada, “Haberde konu edilen bir başka ifadeye de şu şekilde açıklama getirmekte fayda görüyoruz. Oda bütçesinden yapılan harcamalar Ziraat Odaları Birliği kanunun verdiği yetkiye dayanarak şeffaflık ilkesiyle yapılmakta olup, yine aynı kanunla tespiti yapılmış olan şekillerde ve kurullarda hesabı verilmektedir. Haberde bizi üzen ifadelerden biri de kanunen verilmiş bir hak olmasına rağmen Ayvalık Ziraat Odası’nda geçmişten geleceğe bir gelenek haline gelmiş olmak üzere hakkı huzur, toplantı ücreti vb. herhangi bir isim altında hiçbir ücret hiçbir yönetim kurulu veya meclis üyesi tarafından alınmamaktadır. Dolayısıyla kalem kalem açıklanmasına gerek yoktur. Hiçbir maddi beklenti içinde olmadan özveriyle çalışmamıza rağmen bu tür ithamvari iddialarla karşılaşmak her birimiz için büyük bir üzüntüye sebep olmakla beraber, bizler tüm gücümüzle çiftçilerimiz için çiftçilerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadeleri yer aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: