Ayvalık’ın Tekvando Rüzgarı Stutgart’ta Hız Kesmedi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin tekvando sporundaki gururu Ayvalıklı Sporcular, Türkiye’den tek takım olarak katıldıkları Almanya’daki şampiyonalardan...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin tekvando sporundaki gururu Ayvalıklı Sporcular, Türkiye’den tek takım olarak katıldıkları Almanya’daki şampiyonalardan bol madalya ile döndü.

3 birincilik kupası, 3 ikincilik madalyası, 1 üçüncülük madalyası ve genel klasmanda 5.lik kupasının sahibi olan Ayvalık Spor Kulübünün sporcuları ülkemizin göğsümüzü kabarttı. Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Nagold kentinde bu yıl 20. si düzenlenen İnternatinaol Schwarzwald Taekwondo Pokal turnuvası 5 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımı ile Bachlen Halle spor salonunda gerçekleşti. Minik, yıldız, genç ve büyükler kategorisinde, tekvandonun poomsae ve gyrogi dallarında mücadele eden Ayvalıklı sporcular elde ettikleri derecelerle dikkatleri üzerinde topladı. Organizasyonu yapan Cumhur Genç, şampiyonaya Türkiye’den de ilk defa bir kulübün Ayvalık Spor Kulübünün katılmasının gurur verici olduğunu söyledi. Şampiyona çok çekişmeli karşılaşmalara sahne olduğu belirtilirken, özellikle Lk - 1 maçlarında iyi sporcuların olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Organizasyonu düzenleyen Uluslar arası Gyrogi ve Poomse hakemi Genç, seremoni sırasında Almanya Taekwondo Federasyonu Başkanı Park So Nam ve Cataldo Creti’ye ve ayrıca 20 yıldır Türkiye’den ilk defa katılan bir kulüp olan Ayvalık Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü olan Volkan Sersan’a şampiyonaya katılmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Şampiyonada Fransa, Avusturya, İsviçre, İngiltere ve Almanya’dan 21 hakem görev yaptı.7 ülkeden toplam 46 kulübün katılmış olduğu organizasyonda 3 birincilik , 3 ikincilik ve 1 üçüncülük alan Ayvalık Spor Kulübü sporcuları genel klasmanda 5.lik kupasının da sahibi oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: