Ayvalıklı Girişimci Kadınlar, Beypazarı'nda Incelemelerde Bulundu

ANKARA (AA) – Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden girişimci iş kadınlar, son zamanlarda turizmde öne çıkan Beypazarı ilçesinde incelemelerde bulundular.

ANKARA – Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden girişimci iş kadınlar, son zamanlarda turizmde öne çıkan Beypazarı ilçesinde incelemelerde bulundular. Ayvalık ilçesinden girişimci 10 kadın, belediye başkanlığı tarafından kendilerine tahsis edilen araçla, ilçenin turizm modelini görmek üzere Beypazarı'na geldiler. İlçede girişimci ve esnaf kadınlarla görüşmelerde bulunan Ayvalıklı kadınlar, el sanatlarından erişte ve tarhana yapımına kadar birçok konuda araştırmalarda bulunarak imalat hanelerde de inceleme yaptılar. Ayvalık’lı girşimci kadınların sözcüsü Nurcan Suyolcuoğlu, Beypazarı ilçesindeki atılımları ve kadınların yaptıklarını basından duyduklarını belirterek "Biz de bu kapsamda Ayvalık'ın kadınlarını üretim yapmaya çağırmak, onları yönlendirmek, bu kapsamda Beypazarı’nı incelemek ve kendimize model almak üzere geldik Girişimci kadınlar olarak bir kooperatif çatısı altında bir araya geleceklerine değinen Suyolcuoğlu şunları kaydetti: "“Kuracağımız kooperatifte buradaki modeli uygulayarak, kadınlarımızı üretime kazandırmak, para kanamalarını sağlamak üzere gelip burada incelemelerde bulunduk. Girişimci kadınlarla görüştük. Bilgiler aldık. Bize çok faydalı olacağı inancındayım. Gezimizde bize desteğini esirgemeyen Ayvalık ilçesi Küçükköy belde belediye başkanımız Mesut Ergin’e çok teşekkür ediyorum. Bizleri buralara kadar göndererek incelemelerde bulunmamıza yardımcı oldu.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: