Ayvalıkta İşçi Partisi'nden Hdk Tepkisi

Barış söylemleriyle Türkiye turuna çıkan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) grubunun Karadeniz kentlerinde düzenledikleri olaylı mitingin...

Barış söylemleriyle Türkiye turuna çıkan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) grubunun Karadeniz kentlerinde düzenledikleri olaylı mitingin ardından rotasını Balıkesir’in Ayvalık ilçesiyle Edremit Körfezi ilçelerine çevirdiğine ilişkin iddialarıyla harekete geçen İşçi Partisi Ayvalık İlçe Teşkilatı; BDP’li vekillerin bölgeye gelmemesi isteğini, basın açıklamasıyla sert bir şekilde dile getirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtının önünde ellerinde Türk Bayraklarıyla toplanan İşçi Partililere bazı vatandaşlarında destek verdikleri gözlendi. İşçi Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından yapılan saat 13.00’de gerçekleştirilen eylemde; İşçi Partisi İl Başkanı Kartal Demir, İşçi Partisi İl yöneticileri de hazır bulundu. Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı çok sayıda polis memurunun, İşçi Partililerin basın açıklaması sırasında olası bir taşkınlığa karşı ciddi tedbirler aldığı dikkatlerden kaçmadı. İşçi Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak’ın seslendirdiği açıklamada, “İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, ‘Karadeniz turuna tekrar çıkacaklarını, ancak daha önce Ayvalık, Altınoluk, Burhaniye'ye gideceklerini belirterek, ‘23-24 Mart'ta Antalya'dayız. 1-2-3 Mart'ta Ayvalık, Altınoluk, Burhaniye'deyiz. 9-10 Nisan'da da Kars, Ardahan'dayız’ diyerek bu gezinin Karadeniz turundan bağımsız olmadığını ulusal medyaya açıklamıştır. Tüm ajanslar BDPli milletvekillerinin fotoğraflarıyla haberi ‘BDP Gideceği Yeni Rotayı Açıkladı’ manşetiyle vermiştir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamada, “Bizler zaten bu gezilerin birer provokasyon olduğunu düşünürken sayın milletvekilimizin Ayvalık da kendilerini ağırlayacak olan arkadaşlarının programının farklı olduğunu bilmezmiş gibi bu açıklamaları yapması tek kelimeyle kışkırtıcılıktır. Bu açıklamayla Ayvalık'ta kendi arkadaşlarını da zor durumda bırakmıştır. ‘Gidip geleceğiz oralara, kendi topraklarımız’ diyerek durumu daha da ağırlaştırmaktadır. Sayın milletvekilimiz 10 Haziran 2012 de zaten Ayvalık'a gelmiştir. Bizler Türkiye'nin her yerinde özgürce gezilmesinden ve fikirlerin özgürce söylenmesinden yanayız. Ancak Türkiye'nin bölünmesi artık fiili bir aşamaya getirilmiştir ve ‘Barış Süreci’ denerek cilalanmaktadır. Bunu tartışmayız. Bu anayasal bir suçtur. Burası sahipsiz bir arsa değildir” ifadelerinin yer aldığı gözlendi. Ayvalık İşçi Partisi İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak yaptığı açıklamada, “1923’te Kurtuluş Savaşı ile kurduğumuz, Cumhuriyetimize ve milletleşme sürecimize son darbeler vuruluyor. AKP iktidarının son 10 yılda TBMM’den geçirdiği yasalar; İkiz Sözleşmeler Yasası

Reklam
Reklam

Kamu Yönetimi Temel Kanunu, Bölge Kalkınma Ajansları Kanunu, 2B Yasası, Kentsel Dönüşüm Yasası ve Bütünşehir Yasası ile büyük yol kat etmiş olan karşıdevrimin son hamleleri ise bölünme anayasası ve başkanlık sistemi olacaktır. Bölünme anayasasının olmazsa olmaz şartlarından biri Türk Milleti kavramının anayasadan çıkartılmasıdır. Bu şekilde federe bir yapı planlanmaktadır. Bölünme iç savaşla olacaktır. Amasya Genelgesinde yüzyıl önce ifade edildiği gibi, ‘Vatanın bütünlüğü, Milletin İstiklali tehlikededir. Milletin İstiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” vurgusunu yaptı.

“ÇÖZÜM ATATÜRK'TE BİRLEŞMEKTİR”

Arbak yaptığı açıklamada, “Sanki Türklerle Kürtler bir arada yaşayamazmış gibi bir durum ortaya çıkarmak için yapıldığına inandığımız bu kışkırtmalar beklediği karşılığı bulamayacaktır. Bizler en demokratik şekilde tepkilerimizi de ortaya koyacağız. Bizler Atatürk'ün, ‘Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına ‘Türk Milleti’ tanımından hareketle; ‘Türk’de biziz, Kürt’de biziz. Hepimiz Türk Milletiyiz’ diyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da “Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız“ diyerek bu provokasyonlara destek olmakta, halkımızı kışkırtmaktadır. Başbakan Türkçe bilmiyor mu ki milliyetçilik ile ırkçılığı birbirine karıştırmaktadır. Abdullah Öcalan barışsever; Türk Ordusu terörist ilan edilmiş, Türk Milleti ayaklar altına alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İşçi Partisi’nin yaptığı açıklamada, “Anadolu Coğrafyasında son iki yüzyılda emperyalizmle işbirliği yaparak, emperyalist projelerde yer alanlar, maalesef birlikte yaşama, ortak gelecek, anlayışını bozmuş; Savaş, tehcir ve mübadeleyle sonuçlanan bir dizi acıya sebep olmuşlardır. Bu sözde barış süreci, barış değil bölge ülkeleriyle savaş getirecektir.’İmralı Görüşmeleri’ (PKK) görüşmelerine derhal son verilmelidir. Amerika’nın Türkiye’yi bölme projesinde görev alanlar Türk milletini tanımıyorlar. Bu büyük milletin insanlık birikimini, vakarını ve onurunu bilmiyorlar. İçine itildikleri girişimin boyutlarının farkında değiller. Gladyo-Mafya-Tarikat iktidarının tepesinde bulunan Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Fethullah Gülen üçlüsü, ABD emperyalizminin Türkiye’yi bölme tertibinde, PKK’yi ve BDP’yi ‘enstrüman’ olarak kullanmaktadırlar. Gladyo’nun en önemli memurlarından Hakan Fidan, Abdullah Öcalan’ı avucuna almıştır ve Tayyip Erdoğan adına yönlendirmektedir. İmralı’da müzakere falan yok, Gladyo’nun talimatları var. AKP-BDP ortaklığı, büyük bir milletin istiklal ve hürriyet hareketiyle hesaplaşmaya kalkmıştır. Barışa değil kanlı savaşlara koşulmuşlardır. Karşılarındaki güç; Sinop, Samsun ve Türkiye’deki heyecanlı gençlerin ötesinde Türk milletidir. Büyük gelenekleri olan bu büyük halk, başıbozukluğa izin vermeyecektir. Büyük millet olmak, aynı zamanda haklı zeminde doğru eylem yapmayı bilmektir. Türk milletini ayaklar altına aldıklarını sananlar, Türk milletinin ayakları altında kalacaklardır. Kürdümüz; 75 milyonluk Türk milletinin içindedir. Size, Kürdümüzü de çiğnetmeyeceğiz. Ayvalık Kurtuluş savaşında ilk askeri kurşunun atıldığı, emperyalizme meydan okuduğumuz yerdir. Burhaniye’miz kuvai milliye kasabasıdır. Amerikan planlarının reklamı buralarda yapılamaz. İşçi Partisi Balıkesir Merkez İlçe teşkilatımız yaptığı basın toplantısında herkesi Türk Bayrağı asmaya davet etmiş ancak kendini bilmez Gazeteport adlı internet sitesi bu haberi ‘İşçi Partisinden Tehlikeli Hazırlık’ manşetiyle vermiştir. Türk Bayrağı bu ülkede ne zamandan beri tehlikeli olmuştur?” denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamanın son bölümünde ise; Emek Partisi eski Genel Başkanı ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’e seslenilerek; “Sayın milletvekilimize çağrımız şudur. Sinop’ta yaşanan olaylardan sonra, buradaki hassasiyeti lütfen anlayınız. Ziyaretinizi erteleyiniz. Herkesi evlerine ve iş yerlerine Türk bayrağı asarak milletin bölünmeyeceği mesajı vermeye davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz