Ayvalık'ta Kurallara Uymayan Toplu Taşıma Araçlarına Zabıta Resti

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yaklaşan turizm sezonu öncesinde dolmuş taksi, minibüs ve belediye otobüslerinin yetkililerini bir...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yaklaşan turizm sezonu öncesinde dolmuş taksi, minibüs ve belediye otobüslerinin yetkililerini bir araya getiren Zabıta Müdürü Hüseyin Çoban, toplu taşıma araçlarının yetkililerini kurallara uymaları konusunda uyardı.

Önceki gün Ayvalık Belediyesine ait Perakende Sebze Hali üzerinde bulunan Zabıta Bürosunda Zabıta Müdürü Hüseyin Çoban'ın öncülüğünde gerçekleşen toplantıya; Ayvalık Dolmuş Taksiciler Kooperatifi Başkanı Şafak Durukan, Cunda Taksi Dolmuş Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dönmez, Ayvalık Birlik Toplu Taşıma Kooperatifi Başkanı Ramazan Gökçe, Ayvalık Köy Birlik Toplu Taşıma Kooperatifi Başkanı Nazım Gökmen, Ayvalık Belediye Otobüsleri Sorumlusu Akın Gözaçan ve Ayvalık Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yener Aktepe'nin de hazır bulunduğu gözlendi. İlçenin tek ana arteri olan Atatürk Caddesinde özellikle yaz mevsiminde ilçeye yerli ve yabancı turistlerin akın etmesi nedeniyle, araç trafiğinin adeta keşmekeş haline geldiğini vurgulayan Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Çoban yeni Belediyeler Kanununun ilçe hudutları içindeki toplu taşıma araçlarının denetiminin zabıtalara verildiğini hatırlattı.

Reklam
Reklam

İlçede özellikle bazı dolmuş taksi ve dolmuş şoförlerinin trafikte kural tanımaz hareketlerinin yanı sıra ana arterde belediye tarafından belirlenen durakların dışında da yolcu almasının hem yayaların can güvenliği açısından büyük risk taşıdığını, hem de trafik akışını yavaşlattığını belirten Çoban, yakın zamanda zabıta bünyesinde oluşturacakları trafik denetleme birimi ile kurallara uymayan bu araçların gözünün yaşına bakmayacağının mesajını verdi. Yapılan toplantıda toplu taşıma araçları kooperatiflerinin başkanlarının kendi aralarında rekabet olması nedeniyle yolcuların durakların dışında almak zorunda kaldıklarını belirterek, ilçedeki her şoförün kurallara uyması halinde sorunların kendiliğinden ortadan kalkacağını kaydetmeleri dikkat çekti.

TOPLU TAŞIMACILARDAN KURALLARA UYMA SÖZÜ

Toplantıda söz alan toplu taşıma araçlarının kooperatif başkanlarının birbirlerini şikayet ettiği gözlenirken, Ayvalık Şoförler Odası Başkanı Yener Aktepe'nin kooperatif başkanları arasında uzlaşmacı tutum takınarak, şoförlerin kurallara uymasının önemine vurgu yaptı. Toplantı, toplu taşıma araçlarının kooperatif başkan ve temsilcilerinin belirlenen kurallara uyacaklarının sözünü vermesiyle sona erdi. Ayvalık Zabıta Müdürü Hüseyin Çoban, önümüzdeki günlerde İlçe Trafik Komisyonu üyelerinin de hazır bulunacağı geniş katılımlı bir toplantı daha yapacaklarını belirterek, tek arzusunun Ayvalık'taki bu sorunun çözümlenmesi olduğunun altını çizdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: